Welke Euromunten zijn geld waard?

Er lijkt wel steeds minder contant geld in omloop. Alles lijkt wel digitaal betaald te worden tegenwoordig. Mocht je nou wel iemand zijn die regelmatig nog contact geld heeft, check dan eens je munten. Het kan zomaar zijn dat je munten geld waard zijn. Er zijn namelijk een aantal bijzondere munten in omloop.

Waardes van 20 en van 40 euro

Neem de munt van 2 euro die symbool staat voor de first elected representatives 1849, een munt uit Malta. Deze munt staat symbool voor de eerste verkiezingen van Malta, niet geheel verrassend in het jaar 1849. Bronnen zeggen dat er in het jaar 2011 ongeveer 430.000 van deze munten geslagen zijn. Daardoor heeft de munt nu al een waarde van twintig euro. Mocht je de Sloveense 2 euromunt ‘Rimska Pogodba’ in je portemonnee hebben zitten, dan zou je die ook maar beter niet gebruiken om af te rekenen in de supermarkt. Deze munt stond symbool voor de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, en dat feit werd in Slovenië gevierd met een speciale munt. De munt kwam uit een halve eeuw nadat het verdrag getekend werd. Er zijn in totaal rond de 40.000 van deze munten gemaakt. De waarde is nu zo rond de 40 euro.

Ook de Spaanse UEM 2 euromunt 1999-2008 is geld waard. Deze munt werd ter ere van de verjaardag van de Economische en Monetaire Unie geproduceerd. Er zijn verschillende uitvoeringen van deze munten, uitgebracht in verschillende jaren. Het ligt er aan welke uitvoering je precies hebt, maar de waarde van de munt is nu zomaar een bedrag tussen de 60 en 140 euro. Ook deze munt houd je liever even apart.

Symbool voor de vrouwelijke vruchtbaarheid

Dan is er nog de Bartolomeo Borghesi in San Marino. Ook deze 2 euromunt is beduidend meer waard dan twee euro. Op de munt zie je een afdruk van Borghesi. Hij was numismaticus. Deze munt van 2 euro schijnt nu al rond de 190 euro waard te zijn. Gaan we naar Cyprus, waar je zomaar een munt van 2 euro in de portemonnee kunt krijgen die de titel ‘Idool van Pumos’ draagt. Van deze munt zijn in totaal 90.000 in omloop gebracht. De kruisvormige gedaante zou symbool staan voor de vrouwelijke vruchtbaarheid. Deze munt is nu al 200 euro waard.

Eerst actrice, toen gemalin

Maar wees toch vooral scherp op de 2 euromunt die in Monaco gemaakt werd. Op deze munt ontdek je het gezicht van gemalin Grace Kelly. De munt kwam er na het overlijden van Kelly, al duurde het een kwart eeuw nadat Kelly overleden was voor de munt er dan eindelijk was. Mocht je er nou toevallig eentje in de broekzak hebben, deze munt is een bedrag van 2800 euro waard. Grace Kelly overleed in 1982. Aanvankelijk werd ze in Amerika vooral bekend als actrice, later werd ze gemalin van Prins Reinier van Monaco. Ze stond ook wel bekend als prinses Gracia. Ze overleed op 52-jarige leeftijd. Tijdens een autorit kreeg ze een beroerte en reed een ravijn in. Check ook je oude sok met deze wetenschap eens goed, en dan specifiek de munten.

Betalingen zonder contant geld: efficiënt en veilig

Als je op zoek bent naar een manier om gemakkelijk en veilig betalingen te accepteren zonder gedoe met contant geld en wisselgeld, is Nukassa misschien wel iets voor jou. Nukassa is een innovatief mobiel betaalsysteem dat is ontworpen voor ondernemers die hun kassa willen moderniseren. Met Nukassa.nl kunnen klanten gemakkelijk betalen via hun smartphone door simpelweg een QR-code te scannen. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat je nooit meer misgrijpt op wisselgeld en dat je nooit meer hoeft te puzzelen met muntjes en biljetten in je kassa.

Aanbevolen berichten