Rijkste vrouwen van Nederland in 2021

Opvallend, in de top 5 van rijkste mensen van ons land staan drie vrouwen. Over die door Quote jaarlijks gepubliceerde lijst gesproken, de al zo rijke Nederlanders zagen hun vermogen vorig jaar nog maar weer eens met zes miljard euro groeien. Corona of niet. Laten we kijken naar de rijkste vrouwen van ons land. Sta je er nog niet bij, dan moet je nog even doorsparen.

Rijkste vrouw is ook meteen de rijkste Nederlander

De rijkste vrouw is ook meteen de rijkste Nederlander. We hebben het dan over Charlène de Carvalho-Heineken. Het vermogen van De Carvalho-Heineken is 12,1 miljard euro. Daarmee is ze meteen ook een van de twaalf rijkste vrouwen ter wereld. De Carvalho-Heineken is in het bezit van 23 procent van Heineken en is de dochter van Freddy Heineken. Diens vader Gerard Heineken richtte ooit op wat nu de tweede grootste brouwerij ter wereld is. Dat deed Gerard Heineken in 1864 in Amsterdam.

Dochters verkregen 3,8 miljard uit erfenis

We zien nog eens twee vrouwen in de top 5 van Quote, al worden die als één gezien. Het zijn vrouwen uit één gezin die samen een vermogen van 3,8 miljard euro overhielden uit de erfenis van vader Dik. We hebben het dan over Cérita en Inge Wessels. Dik Wessels liet zijn beide dochters dus goed achter. Wessels werd als bouwondernemer schatrijk, onder meer door Volkert Wessels in 2004 van de beurs te halen voor 700 miljoen euro om het bedrijf in 2017 opnieuw naar de beurs te brengen, en dat tegen een waardering van bijna 2 miljard euro. Wessels werd ook miljardair door te investeren in aandelen World Online.

Nina Storms verdiende haar vermogen zelf

In de Quote 500 nemen ook vrouwen als Els Blokker met 1,1 miljard euro en Prinses Beatrix (950 miljoen euro)  een hoge positie in. Blokker dankt haar vermogen aan haar man Jaap die groot werd door Blokker, Marskramer en Xenos. De meeste vrouwen hebben hun vermogen niet zelf opgebouwd maar het uit erfenis gekregen. Toch zijn er wel degelijk selfmade vrouwen met een positie in de Quote 500. Nina Storms (voorheen Brink) is er een mooi voorbeeld van. Ze staat op de 126e positie in de Quote 500 en vergaarde haar vermogen door de omstreden beursgang van World Online. Brink trouwde later met Pieter Storms, destijds bekend van het typisch SBS6 programma ‘Breekijzer’.

Madeleine Pauw werd groot in de kledingbranche

Ander voorbeeld is Sylvia Toth, bekend van uitzendbureau Content.  Zij bekleedt de 225e positie. Toth kocht in de tachtiger jaren andere aandeelhouders uit en bracht Content naar de beurs. Die beursgang leverde haar een vermogen op. In de Quote 500 neemt Inge van Kemenade de 353e positie in en staat Madeleine Pauw op plaats 480. Zij werd groot in de kledingbranche.

Francoise Bettencourt Meyers is de rijkste vrouw ter wereld

Kijken we ook nog even naar de rijkste vrouw ter wereld. Dat is Francoise Bettencourt Meyers. Zij en haar familie bezitten 33 procent van de aandelen van L’Oreal, een bekend verzorgingsproduct uit Frankrijk. Wat haar vermogen precies is, is niet bekend.

Aanbevolen berichten