Hoe weet je of je de juiste hypotheek hebt gekozen

Als je gaat zoeken naar een koopwoning wordt er ook vaak gekeken naar bij welke hypotheekaanbieder je je hypotheek kan afsluiten. Waar een woning uitzoeken vaak op gevoel gaat bij een bezichtiging is het bij het uitzoeken van de juiste hypotheek wel andere koek. In dit artikel kan je lezen of je de juiste hypotheek hebt gekozen.

Hypotheekrente

Vaak wanneer men een huis gaat kopen hebben zij een lening nodig. Een hypotheek is de lening die jij afsluit om je huis te kopen. Bij het afsluiten van een lening wordt er altijd wel rente over het geleende bedrag belast. Dat geldt ook voor bij een hypotheek, er wordt dan gesproken van een hypotheekrente. Afhankelijk van je maandelijkse hypotheeklasten wordt ook de hoogte van je hypotheekrente bepaald. Hoe lager de maandlasten, hoe hoger de hypotheek.

Hoe wordt hypotheekrente opgebouwd?

Het is algemeen bekend dat geld lenen geld kost. Je betaald het geleende bedrag inclusief rente namelijk terug. De hoogte van de hypotheekrente wordt bepaald door drie factoren: de inkoopprijs, de risico’s en de kosten. De inkoopprijs kan bij iedere hypotheekaanbieder anders zijn, dit ligt aan de voorwaarden van de bank waar zij het geld lenen. Hypotheekaanbieders lenen namelijk bij een centrale bank en betalen zelf ook rente over het bedrag. Bij een hypotheek gebruik je je woning als onderpand, dat is de risicofactor die er aan verbonden zit. Tot slot gebruiken de hypotheekaanbieders een gedeelte van de hypotheekrente als winst. Dit doen ze om hun eigen kosten te dekken, net zoals ieder ander bedrijf.

Hypotheekrentes vergelijken

Alle hypotheekrentes in een super behendig overzicht vind je via hypotheek-rentetarieven.nl. Het overzicht wordt steeds bijgewerkt naar de juiste informatie van dat moment, dit komt doordat de hypotheekaanbieders elke dag de rentetarieven van dat moment aanleveren. Bovenaan het actuele overzicht staat de laagste rente.

Leningen vergelijken

Niet alleen met een hypotheek, maar ook met het afsluiten van een ander soort lening wil je de laagste rente.Wil je er zeker van zijn dat je altijd voor de voordeligste aanbieder kan kiezen, bekijk dan bij FX.nl daar kan je een overzicht zien van alle aanbieders en ze met elkaar vergelijken. Wanneer je op korte termijn geld nodig hebt, dan wordt er vaak gekozen voor een lening. Een aanvraag is binnen 10 minuten gedaan en ook de offerte volgt vaak op korte termijn. Hieronder een overzicht met wat je nodig het bij de aanvraag:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Het exacte bedrag wat je wil lenen
  • Een loonstrook van je salaris
  • Een bankafschrift van je woonlasten en een bijschrijving van je inkomen

Aanbevolen berichten