Wat zijn de kosten voor het beheer van een VvE?

Wie investeert in vastgoed, kan niet om de Vereniging van Eigenaren (VvE) heen. Veel mensen vinden het beheer van de VvE te veel werk, of het ontbreekt hen aan de nodige kennis om dit goed te doen. Wil je zeker weten dat je alles goed geregeld hebt? Dan kun je het beheer beter uitbesteden aan een professional met deze expertise. Je kunt het financiële beheer uitbesteden, maar er ook voor kiezen om alleen voor het technische beheer iemand in te huren. Aan het uitbesteden van het beheer van een VvE zijn kosten verbonden.

Financieel en administratief beheer VvE

De eigenaar van een VvE moet er zorg voor dragen dat de administratie volledig in orde is. Hieronder valt bijvoorbeeld het innen van de maandelijkse bijdragen van de leden en het beheren van de bankrekening. Beschik je niet over de tijd of de kennis om dit te doen? Dan kun je het VvE beheer uitbesteden. Veel eigenaren vinden het fijn om te kunnen vertrouwen op de expertise van een professional als het om de boekhouding gaat. Je kunt alle financiële taken uitbesteden, van het beheer van de bankrekening tot het uitvoeren van een volledige administratie. De kosten daarvan zijn meestal afhankelijk van het aantal leden dat de VvE telt. Gemiddeld is de prijs €145 tot €200 per appartement per jaar.

Het technische beheer uitbesteden

Vind je het vervelend dat je voor ieder technisch mankement gecontacteerd wordt? Dan is het slim om dit gedeelte van je takenpakket uit te besteden. Een beheerder kan alle dagelijkse (technische) klachten voor je afhandelen en een zorgvuldige onderhoudsstrategie samenstellen. De beheerder werkt hiervoor vaak samen met een technisch bedrijf, zodat de lijntjes kort zijn. Op die manier kunnen deze taken snel afgehandeld worden zonder dat jij daar enige zorg over hebt. De kosten zijn ook bij technisch beheer vaak afhankelijk van het aantal leden. Heb je vastgoed in Utrecht? Kijk dan eens bij VvE beheer Utrecht voor een impressie van de kosten.

Extra diensten in beheer uit laten voeren

Naast het administratieve en het technische beheer, kun je bij een beheerder vaak ook extra diensten afnemen. Je kunt dan denken aan bouwtechnische begeleiding, sleutelbestellingen of het organiseren van een extra ledenvergadering. Het is vaak ook mogelijk om op basis van een uurtarief extra diensten af te nemen. De kosten daarvan liggen meestal rond de €100 per uur. Voor zaken als technische begeleiding wordt vaak gewerkt met een minimumtarief en een courtage. 

Aanbevolen berichten