5 redenen om te investeren in vastgoed

Met een negatieve rente op de spaarrekening gaan steeds meer mensen op zoek naar een andere plek om hun spaargeld stallen. Je kunt natuurlijk kiezen voor beleggen, maar dit wordt toch vaak als een groot risico ervaren. Er is echter nog een optie: investeren in vastgoed. Als je dat een beetje slim speelt, hoef je zelf geen dag meer te werken. Wil je financieel onafhankelijk worden of ben je op zoek naar een mooie aanvulling op je pensioen? We geven je 5 redenen om te gaan investeren in vastgoed.

1 Profiteren van een hoog rendement

Wie investeert in vastgoed, maakt op twee manieren rendement. Kijk je naar de lange termijn, dan wordt vastgoed alleen maar meer waard. Op de korte termijn kan je hoge rendementen behalen door middel van huurinkomsten. Met deze huuropbrengst kan er weer extra vastgoed aangekocht worden waardoor je nóg meer rendement opbouwt, enzovoort.

2 Vastgoedinvesteringen zijn fiscaal aantrekkelijk

Je geeft de nettowaarde van investeringspanden aan in box 3 omdat de belastingdienst dit vastgoed ziet als een belegging. Het mooie is dat je over de huuropbrengsten vervolgens geen belasting hoeft te betalen. Dit maakt het investering in vastgoed ook fiscaal gezien erg aantrekkelijk.

3 Vastgoed is niet gevoelig voor inflatie

Heb jij grote bedragen op de spaarrekening staan? Dan wordt dit bedrag als gevolg van de inflatie elk jaar een beetje minder waard. Is het bedrag hoger dan €100.000 dan moet je zelfs gaan betalen om het geld op de spaarrekening te laten staan. Investeren in vastgoed is een goed alternatief voor de spaarrekening. Stenen zijn niet gevoelig voor inflatie. Sterker nog: als je het over lange termijn bekijkt, wordt een pand alleen maar meer waard.

4 Minder risico dan op de beurs

Een belegging in vastgoed zorgt vaak voor minder slapeloze nachten dan een belegging op de beurs. De koers kan namelijk sterk stijgen of dalen zonder dat jij daar enige invloed op hebt. De waarde van een pand gaat op de langer termijn echter vrijwel altijd omhoog. Bovendien profiteer je van een cashflow uit huuropbrengsten die procentueel vaak hoger is dan het dividend op een aandeel.

5 Je creëert een passief inkomen

Tot slot is investeren in vastgoed interessant, omdat het de weg vrij maakt voor een financieel onafhankelijk bestaan. Je creëert een passief inkomen waarmee je – als je het goed aanpakt – volledig kunt leven. Om te leren hoe je optimaal profiteert van vastgoedinvesteringen en financieel onafhankelijk wordt, volg je een webinar of training bij Great Property Experience.

Aanbevolen berichten