Is aromatherapie duur?

Aromatherapie behoort niet de standaard geneeskunde zoals je het kent. Toch schrijven dokters in bepaalde gevallen aromatherapie voor bij dagdagelijkse kwaaltjes zoals een verkoudheid. De oliën die worden gebruikt hebben namelijk, in tegenstelling tot sommige medicijnen, geen bijwerkingen. 

Wat moet je aankopen voor aromatherapie?

Iedereen heeft zijn eigen methodes om tot rust te komen. Sommigen drinken een kop koffie, anderen kiezen voor geuren en oliën. Om met aromatherapie te kunnen starten, heb je niet veel materiaal nodig. Je hebt enkel de etherische oliën nodig en in sommige gevallen ook een aroma diffuser. Een aroma diffuser wordt gebruikt om de oliën te verstuiven of te verdampen. Geurwolkje biedt beide producten aan in hun gamma. 

De prijs van een flesje etherische olie ligt tussen zeven en tien euro, afhankelijk van de grootte van het flesje. Voor flesjes van vijf milliliter betaal je net geen zeven euro. Heb je graag een flesje van tien milliliter, dan moet je ongeveer negen euro betalen. 

Een aroma diffuser is daarnaast ook niet kostelijk. Voor een diffuser met een inhoud van tweehonderd milliliter betaal je ongeveer veertig euro. Een voordeel van een diffuser is dat je het niet enkel kan gebruiken voor aromatherapie. Je kan het ook enkel vullen met water om de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte te verhogen. 

Wat zijn de manieren van gebruik?

Zoals hierboven is vermeld, zijn er verschillende manieren om aromatherapie te doen. De meest voorkomende manieren zijn via het verstuiven of verdampen van de olie in combinatie met water. In de diffuser voeg je water toe en enkele druppels van de olie die je wenst. Wanneer je het toestel aanzet, zal het water door middel van trillingen verdampt worden. Hierdoor wordt de geur verspreid in de ruimte. 

Geurwolkje-3

Wanneer je bijvoorbeeld een verkoudheid hebt, kan het ook helpen om enkele druppels op je sjaal of je hoofdkussen te leggen. Op deze manier komt de geur snel in je neus terecht waar het zijn werk kan doen. 

Een aantal druppels toevoegen in je bad, is ook een manier om de oliën op te nemen. Bovendien zorgt het ook voor een aangename geur waardoor je helemaal tot rust kan komen. Een nadeel is dat er slechts een aantal bestanddelen doordringen door je poriën en worden opgenomen in je lichaam. 

Er is eventueel ook een mogelijkheid om enkele druppels oraal in te nemen, maar hiervoor vraag je best raad aan je arts of apotheker. Er zijn namelijk verschillen oliën die een irritatie kunnen veroorzaken in je mond en je spijsvertering. Kijk op Geurwolkje wat de mogelijkheden zijn.

Aanbevolen berichten