Geld besparen met kerstverlichting led

Met kerstverlichting kan je jouw huis direct in de kerstsfeer brengen. Dit jaar ga je misschien wel voor het eerst echt twijfelen over het gebruik van kerstverlichting door de stijgende energieprijzen. Er zijn echter manieren om te genieten van mooie verlichting en tegelijkertijd je energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Dit doe je door te kiezen voor energiezuinige verlichting. En hebben we het over energiezuinig dan staat qua kerstverlichting led toch wel echt op een nummer één. Bovendien gaat ledverlichting jarenlang mee zodat je ook niet elk jaar nieuwe lampjes hoeft te komen. Dat maakt led verlichting vanuit financieel oogpunt een zeer goede keuze. Ontdek wat led jou deze kerst allemaal te bieden heeft!

Kerstverlichting led: het energiezuinige alternatief

Kies je voor led kerstverlichting, dan is het energieverbruik maar liefst vijf tot tien keer lager dan wanneer je de normale kerstverlichting gebruikt. Deze besparing is niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook nog eens voor veel beter voor het milieu. December is al duur genoeg, en met de stijgende energieprijzen van de laatste tijd is een besparing natuurlijk mooi meegenomen. Je kunt nog meer geld besparen met led verlichting door te kiezen voor verlichting met een timer. Op die manier brandt je de lichtjes alleen wanneer het echt iets toevoegt, namelijk als het donker is. Je kunt ze ook niet meer vergeten uit te doen waardoor ze onnodig branden, want de timer zorg ervoor dat ze automatisch worden uitgeschakeld. Je hebt er simpelweg geen omkijken meer naar.

Led verlichting is duurzaam

Je kent vast wel de ergernis dat je de kerstlampjes tevoorschijn haalt aan het einde van het jaar en dat ie het niet meer doet. Dat komt dan meestal door één defect lampje dat ervoor zorgt dat de stroomvoorziening wordt onderbroken. Met led lampjes is dit voorgoed verleden tijd. Als één lampje het niet meer doet, blijft de rest het gewoon doen. Het duurt overigens heel lang voordat de lampjes kapot gaat, want led verlichting kent veel meer branduren dan andere verlichting. Berg je de lampjes keurig op wanneer de kerstboom weer de deur uit gaat, dan kan jij jarenlang van je kerstverlichting genieten. Kerstverlichting op basis van led bespaart je dus ook nog eens de jaarlijkse aanschafkosten. Dat is slim bekeken.

Kerstverlichting led voor buiten

Waarom zou je alleen de binnenkant van je woning in kerstsfeer brengen? Ook voor de buitenzijde van je huis zijn uitstekende led lampjes beschikbaar. Je kunt de gevel opsieren met gezellige kerstverlichting, of de bomen en struiken in je tuin helemaal in feeststemming brengen. Heb je een grote woning? Dan kun je met koppelstukken verschillende lichtstrengen eenvoudig aan elkaar verbinden. Led verlichting voor buiten is voorzien van een extra coating waarmee ze volledig waterdicht zijn gemaakt. De lampjes zijn ook niet kwetsbaar voor weersinvloeden, het maakt niet uit wat voor weer het wordt deze Kerst: led verlichting blijft altijd in topconditie. Net zoals de binnenverlichting hoef je deze kerstverlichting slechts één keer aan te schaffen en kun je er vervolgens jarenlang van genieten.

Ga altijd voor kwaliteitsverlichting

Je bent misschien geneigd om voor een goedkope aanbieding te gaan, maar let er wel goed op dat de kwaliteit belangrijker is dan de prijs. Heb je het over kwaliteit dan heeft qua kerstverlichting led toch wel de voorkeur. Led verlichting is duurzaam, want het gaat veel langer mee dan andere kerstverlichting. Ga je de kerstverlichting buiten gebruiken, let dan goed op of de verlichting wel de juiste keurmerken heeft. Kerstverlichting die niet kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf zoals vocht, heeft een hoge IP-waarde. Led kerstverlichting met IP44 is goed beschermd tegen regen, hagel en sneeuw. Je kunt deze kwalitatieve kerstverlichting met een gerust hart buiten gebruiken. De lampjes blijven zo goed als nieuw, ook als je ze jaren achter elkaar gebruikt.

Variatie in verlichting

Led verlichting kent echter nog meer voordelen naast een laag energieverbruik en duurzaamheid. Zo kun je kiezen voor kerstverlichting in verschillende kleuren. Led heeft een ontwikkeling doorgemaakt en is allang niet meer alleen in koude kleuren verkrijgbaar. Er is kerstverlichting in warme wittinten, maar je kunt ook helemaal los gaan met bonte kleuren zoals groen, geel rood en blauw. Je kunt bij de meeste kerstverlichting ook instellen of je deze statisch wilt laten branden of dat je het licht wilt laten verspringen. Vaak biedt de verlichting meerdere opties zodat je af kunt wisselen. Misschien wil je de verlichting rustig laten branden wanneer je een boek leest of televisie kijkt, maar vindt je het leuk om het licht te laten knipperen als je een huis vol visite hebt. Je zult zien dat er met led verlichting heel veel variatie mogelijk is.

Bepaal zelf de lichtsterkte

Wil jij zelf kunnen bepalen hoe sterk de kerstverlichting de ruimte verlicht? Dan kies je voor de led kerstverlichting variant met een dimschakelaar. Kerstverlichting met een dimmer is leverbaar in verschillende wittinten. Zo kun je ervoor kiezen om van de kerstverlichting een functionele lichtbron te maken, of kies je een zwakkere lichtsterkte om juist meer sfeer te creëren. Wil jij de kerstverlichting weg laten vallen tegen een witte achtergrond? Dan zijn de led lampen met een wit snoer ideaal. De meeste led kerstverlichting wordt namelijk geleverd met een zwart snoer, maar er zijn meer mogelijkheden dan je denkt.

Voor hoeveel lampjes ga jij?

Nu je weet dat je het voor jouw energieverbruik niet hoeft te laten, kun je direct sfeer aan gaan brengen in en om je huis. Het aantal lampjes dat je kiest, heeft vaak te maken met de lengte van het snoer. Je kunt echter ook voor clusterverlichting kiezen of ijspegeltjes die voor een extra leuk effect zorgen. Welke variant van kerstverlichting met led je ook kiest: je weet zeker dat je een financieel slimme keuze maakt. Led verlichting verbruikt namelijk zo weinig energie dat het een veel kleinere hap uit je budget neemt dan normale verlichting. Koop je ledverlichting, dan maak je ook de duurzame keuze: de aankomende jaren hoef je geen nieuwe kerstverlichting met led meer aan te schaffen! Tenzij je natuurlijk nóg meer sfeer toe wilt voegen aan jouw Kerst.

Aanbevolen berichten