Hoe houd ik geld over?

Teveel maand voor je geld. Het is een gevleugelde uitspraak voor veel mensen, mensen die aan het einde van de maand steeds een beetje geld tekort komen. Mensen die nooit in deze situatie zijn geweest, weten vaak precies hoe het moet: minder uitgeven. Soms echter, is besparen of bezuinigen amper nog een optie. De kaasschaaf is overal al overheen geweest. Lees hier hoe je wel geld over kunt houden.

Veel te veel kleinere uitgaven

Open je bankapp op je smartphone maar eens en check eens alle kleinere uitgaven die je doet. Tel al de kleinere bedragen bij elkaar op en je zult verrast zijn over de hoogte van het bedrag. Dat bedrag zet je voortaan opzij, Want in negen van de tien keer gaat het om onnodige kosten. Als jij altijd geld tekort komt aan het einde van de maand, besef dan dat kleiner vaak fijner is. Zeker voor je saldo op je bankrekening. Ga kleiner wonen on kosten te besparen, ga in een kleinere auto rijden en ga op reis met een kleine backpack. Het zijn zaken waar je serieus geld mee kunt besparen en die je helpen elke maand wel rond te komen. Bij bankingreview.nl kan je in één oogopslag zien welke bank je dit gebruiksvriendelijk kan inzien. Hierdoor heb je inzichtelijk om hoeveel kleine bedragen het gaat. 

Zet je salaris eerst op je spaarrekening

Even serieus. Het is belangrijk geld op je spaarrekening te zetten. Komt er salaris binnen, zet dit eerst op je spaarrekening. Let maar eens op, je merkt dat je door dit te doen geld overhoudt aan het einde van de maand. Nog iets; als je al heel lang een vriend of vriendin hebt, besef dan dat samenwonen altijd goedkoper is. Je betaalt dan slechts de helft van de hypotheek waar je nou nog alleen voor opdraait. Dat geldt ook voor gas, water en licht. Zo moet het mogelijk zijn om eens echt geld over te houden aan het einde van de maand.

Dit geldt overigens niet alleen voor je persoonlijke spaarrekening. Wanneer je een zakelijke rekening hebt met je bedrijf of als zzp’er, dan is het van belang om geld over te houden aan het einde van de maand. Het is daarom ook belangrijk om hier bewustzijn te creëren om iedere maand iets opzij te zetten. Het vinden van de beste zakelijke rekening kan soms lastig zijn. Echter zijn er verschillende websites die zakelijke rekeningen vergelijken en hier uitvoerig over uitweiden. Waarschijnlijk heb jezelf namelijk verschillende wensen die bij een bank horen. Één van die vereisten is duurzaam zakelijk bankieren. Waarbij dit vroeger een ‘extra’tje’ was om je mee te onderscheiden, is dit nu voor vele consumenten een pré. Wil je

Soms kom je geld tekort vanwege een ernstige vorm van luiheid

Soms is het feit dat je geld tekort komt aan het einde van de maand ook een kwestie van luiheid. Waarom koop je elke dag een broodje van een paar euro als je op je werk zit? Zelf je brood smeren is veel goedkoper. Dat geldt ook voor zoiets als de kapper. Knippen kun je leren en zo kan jouw partner jou en jij je partner knippen. Tenzij uiteraard sprake is van ingewikkelde kapsels. Dan kun je misschien toch maar beter naar de kapsalon gaan.

Aanbevolen berichten