Zo vind je de goedkoopste private lease deal

Een auto leasen kent veel financiële voordelen. Zo kun je in de allernieuwste auto’s rijden zonder dat je eerst hoeft te sparen voor de aanschafkosten. Bovendien hoef jij je geen zorgen meer te maken over bijkomende kosten zoals de wegenbelasting, de autoverzekering, reparaties en onderhoudskosten. Je betaalt een vast bedrag per maand voor de auto lease, het enige wat je daarnaast nog moet betalen is de brandstof. Natuurlijk wil je voor het leasen van een auto niet te veel betalen. Met onze tips scoor je gemakkelijk de goedkoopste private lease deal.

Kies de goedkoopste leasevorm

Als je al eens op zoek bent gegaan naar een lease auto, ontdek je dat er allerlei leasevormen zijn. Zo kunt je onder andere kiezen tussen een financial lease, een private lease en een short lease. Welke leasevorm het goedkoopste is voor jou, is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Ben je een zelfstandig ondernemer en wil je de auto zakelijk gebruiken of (deels) privé? Dan is het verstandig om te berekenen of je voordeliger uit bent met een zakelijke of een private lease. Pas als je weet welke leasevorm voor jou het voordeligst is, ga je op zoek naar de lease auto die aansluit op jouw wensen.

Hoe minder je rijdt, des te goedkoper de deal

De goedkoopste lease auto voldoet aan een aantal kenmerken. Allereerst ben je het goedkoopste uit als je weinig kilometers maakt. Over het algemeen geldt namelijk: hoe minder kilometers per jaar, des te goedkoper is de lease. Maak je veel kilometers per jaar, kies dan niet voor een lagere kilometerschatting dan realistisch is om geld te besparen. Je bent namelijk duurder uit wanneer je het kilometeraantal overschrijdt, dan wanneer je direct voor een hogere schatting kiest. De goedkoopste private lease deals kun je maken met een leasecontract van 10.000 kilometer per jaar. Je betaalt dan de laagste kosten per maand.

Ga voor een lange looptijd

Een ander kenmerk van een goedkope lease deal is een lange looptijd van het leasecontract. Hoe langer de looptijd van het leasecontract, des te lager is je maandbedrag. Een langere looptijd is alleen passend als je het niet erg vindt om meerdere jaren in dezelfde auto te rijden. De goedkoopste private lease deals hebben een looptijd van 48 tot 60 maanden, oftewel van 4 tot 5 jaar. Daarna kun je een andere auto uitzoeken en daar een nieuw leasecontract voor afsluiten

Aanbevolen berichten