5 tips voor een goedkope autoverzekering

Het hebben van een auto geeft veel vrijheid, maar er komen ook veel kosten bij kijken. Niet alleen brandstof, onderhoud en gebruikskosten, maar ook de kosten voor de maandelijkse verplichte autoverzekering. Zorg dat je niet teveel betaalt en kies de goedkoopste autoverzekering met behulp van deze 5 tips.

 1. Kies de dekking die bij jouw auto past
  Je kunt kiezen tussen drie soorten dekkingen: WA, WA beperkt casco (WA+) en WA volledig casco (Allrisk). Afhankelijk van de leeftijd van de auto kun je kiezen hoe uitgebreid de verzekering moet zijn. Een nieuwe auto wordt meestal volledig casco verzekerd, een auto tussen de 4 en 8 jaar beperkt casco en voor een auto die ouder dan 8 jaar is volstaat alleen een WA verzekering. Voor een uitgebreidere dekking betaal je een hogere premie. Controleer daarom of de leeftijd van je auto nog past bij de verzekering.
 2. Lees de polisvoorwaarden
  Weet waarvoor je verzekerd bent door vooraf de polisvoorwaarden door te lezen. Welke schade wordt vergoed, hoe hoog is je eigen risico en hoe gaat de verzekering om met schadevrije jaren? Dit zijn een paar voorbeelden van de vragen die je kunt terugvinden in de voorwaarden.
 3. Pas op voor dubbel verzekeren
  Voor een auto kun je naast de bovengenoemde verzekeringen ook aanvullende verzekeringen afsluiten zoals een pechhulp- of rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen. Als je meerdere verzekeringen hebt moet je opletten dat je niet dubbel verzekerd bent. In een gewone rechtsbijstandverzekering, kun je vaak ook al de module ‘verkeer’ hebben zitten.
 4. Betaal kleine schades zelf
  Autoverzekeringen bepalen de premie onder andere aan de hand van schadevrije jaren. Een jaar rijden zonder schade brengt je 1 stap hoger op de zogenoemde bonus/malusladder, maar door een kleine schade kun je al snel een paar stappen terugvallen. Hoe lager op de ladder, hoe meer premie je moet betalen, je kunt er dus flink op achteruit gaan. Volgens Autoverzekering.nl kun je kleine schades vaak beter zelf betalen zodat je schadevrije jaren ongedeerd blijven.
 5. Vergelijk autoverzekeringen
  De prijzen van autoverzekeringen kunnen flink verschillen, de kans is dus groot dat jouw autoverzekering een stuk goedkoper kan. Je kunt autoverzekeringen makkelijk en snel met elkaar vergelijken op vergelijkingswebsites zoals Overstappen.nl/autoverzekering. Vind een lagere premie voor dezelfde dekking of betaal dezelfde premie voor een uitgebreidere dekking door over te stappen naar een andere verzekeraar.

Aanbevolen berichten