Zo vind je de beste beleggingsrekening

Ga jij voor het eerst een beleggingsrekening openen? Dan is beleggingsrekeningen vergelijken voordat je een keuze maakt altijd verstandig. De keuze voor een gratis beleggingsrekening ligt misschien voor de hand, maar soms loont het om extra te betalen voor de service of de functionaliteiten die een broker biedt. Wil jij de beste beleggingsrekening voor jou vinden, dan is het slim om in ieder geval te vergelijken op de kosten, de functionaliteiten en de servicemogelijkheden.

De kosten van een beleggingsrekening

Veel mensen starten hun zoektocht naar de beste beleggingsrekening met een vergelijking op kosten. Ga je zelf beleggen, dan is de beleggingsrekening in veel gevallen gratis. Je betaalt dan hooguit transactiekosten. De hoogte van de transactiekosten verschilt ook per broker, soms worden zelfs daar geen kosten voor berekend. Het is dus ook goed om de transactiekosten per broker te vergelijken. Toch krijg je er vaak wel iets voor terug als je hogere kosten voor een beleggingsrekening moet betalen. Kies je bijvoorbeeld voor beheerd beleggen, dan leg jij jouw investering in de handen van experts die misschien betere keuzes maken dan jij. Ook is de service van betaalde beleggingsrekeningen vaak beter.

De functionaliteit van een platform

Ben jij een beginnende belegger, dan stel je vast andere eisen aan de functionaliteiten dan een gevorderde belegger. Zeker als je een actieve belegger bent, dan wil je graag gebruik kunnen maken van charts en indicators om jouw aankoop- of verkoopmoment te bepalen. Niet alle brokers bieden deze functionaliteiten aan. Wil jij altijd en overal kunnen beleggen met je smartphone? Ook dan moet je even goed kijken of de broker van jouw keuze wel een app aanbiedt. Sommige brokers werken uitsluitend via de browser, alleen via een app of bieden beide mogelijkheden aan. Ga je een beleggingsrekening openen, kijk dan goed of het aanbod bij jouw wensen past.

De service die een broker biedt

Mocht er iets mis gaan of loop je ergens tegenaan, dan wil je graag contact opnemen met de klantenservice. Kijk je naar de goedkopere brokers, dan komt het nogal eens voor dat je alleen contact op kunt nemen via de e-mail. In sommige gevallen wil je echter sneller antwoord hebben en communiceer je liever per chat, Whatsapp of telefoon. Kijk dus altijd even of de contactmogelijkheden van een beleggingsrekening passen bij jouw voorkeuren, zodat je er later niet door verrast wordt. Als je met vragen zit over je investeringen, wil je daar immers graag snel bij geholpen worden. Of in ieder geval op een manier die bij jou past.

Aanbevolen berichten