Ontdek het gemak van een beleggingsapp

Beleggen met een app zorgt ervoor dat je altijd en overal kunt beleggen. Zo kan jij zelfs een order plaatsen als je onderweg bent naar je werk of als jij je ’s avonds laat nog even in het beursnieuws van de afgelopen dag verdiept. Het is zeker mogelijk om met behulp van een app succesvol te beleggen, zowel met grote als met kleine bedragen. Wil je zelf het gemak van een beleggingsapp ontdekken? Met onze tips vind jij de beste aandelen app en vergroot jij je kansen op succes!

Hoe kies je de beste aandelen app?

De ene beleggingsapp is de andere niet, ze verschillen onder andere in functionaliteit en gebruiksgemak. Ben je een beginnende belegger, dan zal je eerder kiezen voor een app met een gemakkelijke interface. Ben je een gevorderde trader? Dan is een app met meer mogelijkheden voor jou de beste beleggingsapp. De keuze zal dan eerder vallen op een app die je ook charts en indicators biedt zodat je een snelle aan- of verkoopbeslissing kunt nemen. Brokers verschillen ook in de kosten die ze rekenen. Beleggingsapps zijn vaak gratis, maar kies je voor beheerd beleggen dan betaal transactiekosten en servicekosten voor de tussenkomst van de experts.

Houd de kosten laag

Ga je beleggen, dan kan je eigenlijk niet om enige kosten heen. Slechts een enkele broker rekent geen transactiekosten – maar die kosten worden dan vaak wel weer ergens anders in verwerkt. Vergelijk de verschillende brokers op de hoogte van transactiekosten, commissiekosten en/of servicekosten om zo min mogelijk kosten te maken. Een gratis beleggen app lijkt misschien aantrekkelijk, maar hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Een app waar kosten aan verbonden zijn kan de betere voorwaarden, functionaliteiten of extra’s bieden die voor jou een meerwaarde vormen. In dat geval wegen de voordelen op tegen de kosten.

Kies een succesvolle strategie

Om echt succesvol te worden op de beurs kies je een beleggingsstrategie die bij je past. Houd jij van de spanning van het traden? Dan kost het je veel tijd om de ontwikkelingen op de beurs nauwgezet te volgen. Bij een langetermijnstrategie doet het nieuws van de dag er niet veel toe, je hanteert namelijk andere voorwaarden bij het kiezen van een aandeel, beleggingsfonds of etf. Welke strategie je ook kiest, zorg ervoor dat je weet wat je doet. Leer alle termen die er op de beurs gebruikt worden. Leer ook eerst je beleggingsapp goed kennen voordat je (grote) bedragen investeert. Wie goed onderbouwde beslissingen neemt, vergroot zijn kansen op succes. 

Aanbevolen berichten