Wat kost een pvc vloer?

Bent u bezig met een nieuwbouw of een renovatieproject en zoekt u een passende vloer voor je woning? Wellicht ben je de materiaalkeuze aan het overwegen en denk je na over de voor- en nadelen van een pvc vloer. Maar wat kost een pvc vloer eigenlijk als je deze laat leggen? En welke factoren hebben een invloed op de prijs?

De kost van het leggen van een pvc vloer

Een visgraat pvc vloer laat je het best leggen door een professional als je verzekerd wil zijn van kwalitatief werk. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen de kost van de materialen moet in rekening brengen, maar ook de werkuren. De kost varieert van het type pvc dat je laat leggen, maar over het algemeen mag je er van uitgaan dat je zo´n 18 tot 30 euro per vierkante meter zal betalen. 

Factoren die een invloed hebben op de prijs

Zoals eerder gesteld, kan de prijs van je pvc vloer variëren afhankelijk van een aantal factoren. Deze kunnen soms handig zijn om in overweging te nemen als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, en soms gewoon handig om op voorhand van op de hoogte gesteld te worden zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Vorm en patroon van de vloer

Een pvc vloer kan je leggen in verschillende patronen en vormen. Omdat het patroon ook bepaalt hoe makkelijk een vloer gelegd kan worden, zal dit dus ook een factor zijn op de prijs. Het spreekt voor zich dat een normaal patroon de goedkoopste optie is. Een walvisgraat pvc vloer vereist dan weer een bepaalde manier van plaatsen waardoor er meer werk in kruipt. 

Ook de vorm van je vloer zelf speelt een rol. Gaat het om een rechthoekige ruimte waar er weinig hoeken zijn, dan is dit voor de vakman minder werk dan wanneer je kamer een ruimte is met veel hoeken en nissen waar snijwerk aan te pas moet komen. Je verliest tevens wat ook van je vloer waardoor je meer vierkante meter moet aankopen.

Voorbereidende werken

Moet de professional enkel maar de pvc vloer plaatsen of zijn er voorafgaand aan het leggen nog andere werken nodig? Misschien moet je oude vloer nog worden afgebroken of misschien moet de ondervloer nog worden geëgaliseerd. Het zijn allemaal zaken die werkuren kosten en de prijs dus zullen opdrijven. Een vlakke vloer is echter wel een vereiste omdat dit ervoor zorgt dat je nieuwe pvc vloer minder kans heeft op beschadigingen. Zeker als je een pvc vloer verlijmd laat leggen. 

Kies je voor vloerverwarming?

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming om hun woning te verwarmen. Vloerverwarming gaat dan ook perfect met een pvc vloer waardoor het zeker de overweging waard is. Bespreek dit zeker met de professional vooraleer je begint met het uitvoeren van de vloerwerken. 

Pvc vloer zelf leggen of niet?

Misschien schrik je wat van de kosten van het laten leggen van een pvc vloer. Je kan de keuze maken om de pvc vloer zelf te leggen, maar hou er rekening mee dat dit niet zo makkelijk is als het lijkt. Niet alleen moet je weten hoe je pvc snijdt, maar het is ook belangrijk dat je vloer mooi egaal is voor een perfect resultaat. Je pvc vloer zelf leggen is dan ook enkel maar weggelegd ervaren doe-het-zelvers. Gelukkig kan je ook goedkoop geld lenen.

Aanbevolen berichten