Voordelig geld lenen om geld te besparen

De kosten voor energie en de dagelijkse boodschappen zijn door het dak gegaan. Daardoor kijken veel mensen nog beter naar wat zij uitgaven, hun financiële mogelijkheden en opties om geld te besparen.

Hoe kunt u onder andere geld besparen?

Dure lening(en) oversluiten

Heeft u een of meerdere leningen lopen met een hoge rente en drukken de maandelijkse aflossingen zwaar op uw budget? Dan is oversluiten van bestaande leningen naar één nieuwe persoonlijke lening vaak een goede optie. 

U leent eenmalig het bedrag van de totale schulden en betaalt vervolgens uw schulden af tegen een lagere. Hoe hoger het leenbedrag, hoe lager de rente. U bepaalt zelf de looptijd en de hoogte van de maandelijkse aflossingen zo weet u wat u maandelijks moet betalen en komt u niet voor verrassingen te staan.

Voordelig geld lenen voor een noodzakelijke grote uitgave?

Wilt u juist een grote uitgave doen die u niet vanuit uw spaargeld kunt betalen? Veel mensen denken dan aan leasen (bijvoorbeeld voor een auto) of financieren via de hypotheek (voor een verbouwing). Maar vaak zijn er gunstigere alternatieven, zoals een persoonlijke lening. 

Een extra voordeel is dat u met een persoonlijke lening ook echt eigenaar wordt van de auto. Dat is bij leasen niet het geval.

Een ander voordeel van een persoonlijke lening, in tegenstelling tot een hypotheek, is dat u niet in een hogere risicoklasse bij uw hypotheekverstrekker terecht komt. Een hogere risicoklasse betekent namelijk dat u – boven op de rente voor het verhoogde hypotheekbedrag – 30 jaar lang extra rente betaalt omdat de bank een hoger risico loopt.

Vergelijk aanbieders persoonlijke lening

De ene persoonlijke lening is de andere niet. Rente, looptijd en leenbedrag kunnen verschillen per aanbieder. Daarom is het aan te raden om goed te vergelijken tussen verschillende aanbieders. Let ook goed op de voorwaarden: mag u boetevrij extra aflossen? Kunt u (desgewenst) een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Aanbevolen berichten