Wat kost een bouwkundige keuring?

Bij het kopen van een nieuwe woning komt veel kijken. Je wilt natuurlijk niet dat je een woning koopt die nog veel mankementen kent. Mocht je dit wel hebben gekocht, wil je natuurlijk weten wat er precies aan de hand is met de woning. Hiervoor kun je een bouwkundige keuring Amsterdam uit laten voeren. Het zorgt ervoor dat je precies weet in welke staat je woning verkeerd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld bepaalde delen laten verbouwen of juist een verbouwing uitstellen. Maar wat kost een bouwkundige keuring nu precies? En is de keuring wel noodzakelijk? We leggen het je graag uit!

Waar bestaan de kosten uit?

Bij het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring, komen natuurlijk kosten kijken. De kosten bestaan voornamelijk uit het betalen van de specialist. Bij het uitvoeren van een keuring komt er namelijk een vakman naar je woning kijken. Deze controleert de gehele woning op mankementen en stelt een overzichtelijk rapport op. Je betaalt dus voor de werkzaamheden die de vakman uitvoert en de kennis die hij over de bouw heeft. In de meeste gevallen kost een bouwkundige keuring enkele honderden euro’s. Dit is afhankelijk van het type woning en vaak het aantal vierkante meters. Zo kun je een bouwtechnische keuring voor iets meer dan 300 euro laten uitvoeren, maar kan het ook rond de 550 euro uitkomen.

Waarom maak ik deze kosten?

Zoals besproken, wordt er een rapport opgesteld waarin alle mankementen van het huis staan opgegeven. Wanneer je een bouwkundige keuring hebt laten uitvoeren, krijg je binnen 5 werkdagen een duidelijk rapport opgesteld waarin je precies alles van het huis terug kunt lezen. Mocht dit niet snel genoeg zijn, kan het tegen vergoeding sneller. Zo staat er niet alleen in welke delen van het huis direct aangepakt moeten worden, ook kun je terugvinden welke problemen er kunnen ontstaan in de komende 1 tot 5 jaar. Hierdoor kun je deze problemen vroegtijdig aanpakken en voorkom je dat je voor grote kosten komt te staan. 

Is een bouwkundige keuring noodzakelijk?

Of een bouwkundige keuring noodzakelijk is, ligt aan waar je hem voor nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek gaat aanvragen, kan het zijn dat er een bouwkundige keuring wordt gevraagd. Deze moet je dan kunnen laten zien. Vervolgens kan de hypotheek aanvraag goedgekeurd worden. Andere momenten voor het aanvragen van een bouwkundige keuring kunnen minder noodzakelijk zijn, maar zeker niet minder goed. Wanneer je namelijk een pand gaat verhuren, is het wel zo fijn om zeker te weten dat het pand geen serieuze problemen oplevert. Het voordeel is dat je direct weet welke kosten je gaat maken en je ook de staat van het huis kunt communiceren naar de huurders. Vraag direct een bouwkundige keuring aan en kom erachter wat je precies met je woning moet veranderen. Het kan veel problemen in de toekomst voorkomen!

Aanbevolen berichten