Verbouwing gepland? Ga direct verduurzamen!

Ben je net de nieuwe eigenaar geworden van een mooi pand, en ga je direct verbouwen? Dan is het zeker aangeraden om direct over te gaan op een verduurzaming. Je huis verduurzamen zorgt er namelijk direct voor dat je gaat besparen op de energiekosten. Als je toch al gaat verbouwen, kun je natuurlijk net zo goed ook een verduurzaming aanbrengen. Dit kun je al doen door bijvoorbeeld de ramen te laten vervangen met beter isolerend glas of door de muren extra te isoleren. In dit blog bericht geven we je tips hoe je hier mee om kunt gaan!

Het huis verbouwen 

Het verbouwen van je woning is een grote klus. Het vereist een goede planning en het moet niet door elkaar gaan lopen. Toch is het redelijk eenvoudig om een verduurzaming in te bouwen in de planning. Als je bijvoorbeeld de vloer gaat vervangen, kun je er direct een extra isolatie in stoppen of direct vloerverwarming leggen. Daarnaast kun je ook als de muren open liggen direct een extra isolatielaag aanbrengen. Dit scheelt namelijk enorm veel voor de toekomst, en je hoeft je huis ook niet achteraf alsnog open te halen om te isoleren. De enige vraag die overblijft: Hoe ga je dit kunnen betalen, aangezien de verbouwing al duur genoeg is?

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Een zeer goede manier is je hypotheek verhogen voor verbouwing. Je bent namelijk in staat om meer te lenen van de bank in de hypotheek, zodat je geld vrij krijgt voor de verduurzaming. In Nederland mag je tot een maximum van 106% van de waarde van de woning lenen, mits je het huis dan direct gaat verduurzamen. In sommige gevallen kan dit nog hoger uitvallen. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn bij een nulopdemeter woning. Het is verstandig om een adviseur van De Hypotheker te raadplegen om een objectief advies te ontvangen. Zo weet je precies wat je wel en niet kan doen met de hypotheek om meer financiële middelen vrij te krijgen.

Een lening aanvragen voor de verbouwing

Een andere mogelijkheid die je hebt om meer financiële middelen vrij te maken voor de verbouwing, is het aangaan van een persoonlijke lening. Dit is in het rentepercentage een minder goede optie dan een verhoging van de hypotheek, maar heeft op andere vlakken voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld de lening voor verduurzaming van het huis vaak als aftrekpost voor de belastingdienst opgeven. Daarnaast kun je de looptijd van de lening ook beter afstemmen op de verduurzaming. Als je bijvoorbeeld zonnepanelen gaat plaatsen, kun je de looptijd korter maken, zodat de lening met het rendement van de zonnepanelen afgelost wordt.

Aanbevolen berichten