Wat gaat de huizenmarkt doen in Eindhoven?

Om het ideale verkoopmoment van jouw huis te bepalen, is het belangrijk om inzicht te hebben in de ontwikkeling van de huizenmarkt. Verkoop je nu je huis of wacht je tot de huizenprijzen nog iets verder gaan stijgen? Of zitten we nu op de top en is het beter om je huis zo snel mogelijk te koop te zetten met de hulp van een makelaar Eindhoven?

De huizenmarkt in Eindhoven

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er ruim 2% meer woningen verkocht dan in het eerste kwartaal van 2020. Deze huizen werden gemiddeld voor ruim 8% hogere prijzen verkocht dan vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs was €391.000. Het is moeilijk te zeggen of de prijzen nog verder zullen stijgen in de maanden die voor ons liggen. Het is zeker dat de huizenmarkt op een bepaald punt weer in zal zakken, maar het is onmogelijk om daar een datum op te zetten. Om dat te kunnen voorspellen heb je immers een glazen bol nodig.

Nu je huis verkopen?

Het is sowieso nu een goed moment om je huis te verkopen. De huizenprijzen gaan door het dak en de hypotheekrente staat laag zodat een huis kopen erg aantrekkelijk is. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun huis te verkopen. Zelf huis verkopen is heel makkelijk met behulp van een internetmakelaar. Je kiest online een pakket waarmee je bepaalt welke diensten de makelaar levert en welke taken je zelf uit kunt voeren. Zo betaal je alleen voor de taken die je niet zelf kunt doen of die de makelaar met zijn skills en netwerk beter doet dan jij. Een internetmakelaar is ook goedkoper, omdat hij geen courtage rekent over de verkoopprijs van jouw woning. Een internetmakelaar bespaart je dus geld bij de verkoop.

Makelaar in Eindhoven

Ook al kiezen steeds meer mensen voor een internetmakelaar, verreweg de meeste mensen vertrouwen nog op de kennis en ervaring van een traditionele makelaar. Zo kunnen de makelaars van vb&t Makelaars in Eindhoven hun skills inzetten om jouw huis optimaal onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Met een internetmakelaar bespaar je misschien kosten, maar je loopt ook het gevaar om je huis onder de maximaal haalbare verkoopprijs te verkopen. Op die manier ben je natuurlijk een dief van je eigen portemonnee. Maak dus een goede afweging of de voordelen van een internetmakelaar wel opwegen tegen de mogelijke nadelen als je financieel maximaal wilt profiteren van de verkoop van jouw woning in Eindhoven.

Aanbevolen berichten