Waarom een eigenaren een boekhoudprogramma moet gebruiken?

Geen enkel bedrijf wordt er blij van: de boekhouding, maar het is wettelijk verplicht dus we moeten er het beste van maken, of je het nou vind of niet. Een goede administratie op zetten is ook erg belangrijk en het is ook handig om hier wat meer kennis over te hebben. Je kan het jezelf ook wat makkelijker maken door een boekhoudprogramma te gebruiken. 

Wat is een boekhoudprogramma? 

Een boekhoudprogramma is een soort softwarepakket waarmee je de boekhouding kan automatiseren. Er zijn verschillende soorten programma’s, waar je bijvoorbeeld een inkoopfactuur, een bank afschrift, etc. kan vast leggen. Ook is het mogelijk om automatisch een een balans en een resultatenrekening produceren. Een boekhoudprogramma helpt je niet alleen met de administratie bij houden maar ook kan je het gebruiken als hulpmiddel, want in het programma heb je inzicht in cijfers van jouw bedrijf. Er zijn verschillende soorten boekhoudprogramma’s maar wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat ze er zijn om jouw administratieve werk makkelijker te maken. 

Voordelen van een boekhoudprogramma

Als eigenaar zijnde wil je niet teveel tijd besteden aan het bijhouden van de boekhouding wanneer je het al druk hebt. Niet alleen kost het veel tijd maar je moet ook alles heel nauwkeurig op een rijtje zetten. Hieronder nog wat voordelen:

 • Boekhouden is niet moeilijk 
  Een voordeel van boekhouden is dat het niet moeilijk is en zo’n programma maakt het allemaal ook veel makkelijker en overzichtelijker. Je hoeft ook niks zelf uitrekenen, alles gaat automatisch. Je moet wel je inkomsten en uitgaven invoeren.
 • Wat meer tijd over
  Door een programma te gebruiken bespaar je veel tijd, aangezien het uitrekenen van alles nu automatisch gaat.
 • Wat meer ruimte
  Een voordeel van een programma gebruiken is dat je veel ruimte bespaard. Denk aan al dat papierwerk en al die mappen over je administratie. In principe zou alles nu online moeten zijn dus eigenlijk gewoon papierloos.
 • Fracturen en offertes
  Een ander voordeel van boekhoudprogramma’s is dat je makkelijk facturen en offertes kunt versturen.
 • Overzicht van administratie 
  Een voordeel van zulke programma’s is dat velen ook overzichten en grafieken leveren uit de gegevens die je hebt ingevoerd.
 • Update nieuwe fiscale regels
  Met een programma hoef je je geen zorgen te maken over nieuwe fiscale regels want die worden automatisch aangepast en geupdate. 

Zoals je nu dus hebt gelezen kan een boekhoudprogramma dus heel fijn zijn als ondernemer. Wist je dat een boekhoudprogramma voor de vereniging van eigenaren (VvE) goed van pas kan komen?

Aanbevolen berichten