Aandelen kopen: waar doe je dat?

Wil je voor het eerst gaan beleggen, dan kan je met heel veel vragen zitten. Waar aandelen kopen? En hoe werkt dat? Wij vertellen je alles wat je als startende belegger moet weten voordat jij je eerste aandelen koopt. Zo weet je precies waar je op moet letten bij het kiezen van een broker en kies je altijd een broker die aansluit bij jouw wensen.

Aandelen koop je simpel met een app

Om een aandeel te kopen heb je een broker nodig, dat is een (online) financiële instelling die de tussenpersoon is tussen jou en de beurs. De meeste brokers hebben een app waarmee je altijd en overal aandelen kunt kopen en verkopen. De beste aandelen kopen apps passen goed bij jouw manier van beleggen. Beginners kiezen het beste voor een broker met een gebruiksvriendelijke interface. BUX Zero is bijvoorbeeld heel goed te gebruiken door beginners. Een aandeel kopen doe je heel gemakkelijk met het plaatsen van een order. Verdiep je wel eerst in de verschillende soorten orders zodat je precies weet wat je doet. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Ontdek de beste broker voor jou

Het is niet gemakkelijk te zeggen wat de beste broker is, omdat iedereen persoonlijke eisen stelt aan een broker. Toch zijn er een aantal zaken waar een broker mee opvalt tussen het grote aanbod. De beste brokers voor aandelen kopen onderscheiden zich bijvoorbeeld door gebruiksgemak en lage kosten. Wie het goedkoopst wil beleggen, kiest bijvoorbeeld voor DEGIRO. Ben je geïnteresseerd in social trading? Dan is eToro misschien voor jou de beste broker. Een belangrijke factor kan ook de keuze tussen verschillende betalingsmogelijkheden zijn. De eenvoud van het storten van geld met behulp van een tikkie of iDEAL heeft voor veel mensen de voorkeur. Het is altijd goed om verschillende brokers met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Zelfstandig of beheerd beleggen

Je kunt ook altijd voor beheerd beleggen kiezen, ook al denken wij dat iedereen zelf kan beleggen. Je koopt dan niet zelf je aandelen, maar laat je investering beheren door een expert van een financiële instelling. Veel banken bieden de mogelijkheid tot beheerd beleggen aan. Het voordeel is dat je zelf niet na hoeft te denken over de aankoop van aandelen. Het nadeel is dat dit meer geld kost dan wanneer je zelf belegt. Overweeg voor jezelf of je beter zelfstandig of beheerd kunt beleggen. Zeker wanneer we over een grote geldsom spreken kan beheerd beleggen – gevoelsmatig en financieel – een betere keuze zijn.

Aanbevolen berichten