Waar kun je geld lenen?

We lopen allemaal wel eens tegen een situatie aan waarin we geld nodig hebben dat we op dat moment niet hebben. Geld lenen kan dan uitkomst bieden. Er zijn verschillende manieren om geld te lenen. In dit artikel geven we je vijf voorbeelden.

Manier #1: Een minilening

Een minilening is één van de beste voorbeelden van geld lenen zonder BKR. Mede hierdoor is deze vorm van lenen super snel: binnen 24 uur kun je het geld op je rekening hebben. Met andere woorden: dit type lening is heel handig als je nú geld nodig hebt. Het gaat bij minileningen – de naam zegt het al – om kleine bedragen, tegen een relatief hoge rente.

Manier #2: Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is eigenlijk een overeenkomst met je bank. Je spreekt samen met je bank een kredietbedrag af. Hoe hoog dit bedrag is, wordt bepaald op basis van een aantal vaste factoren. Dit bedrag hoef je niet per se op te nemen, maar staat wel tot je beschikking als je het nodig hebt. Hoe sneller je het geleende geld terugbetaalt, hoe goedkoper dit type geld lenen uitpakt. Betaal je te laat terug, krijg je te maken met hoge rentes.

Manier #3: Een persoonlijke lening

Dit type lening biedt veel zekerheid, omdat je vooraf een bepaalde looptijd en een vast rentebedrag afspreekt. Hierdoor is een persoonlijke lening heel erg geschikt als je van tevoren precies weet hoeveel geld je nodig hebt, bijvoorbeeld voor een eenmalige aankoop. Je kunt ook precies berekenen hoeveel termijnen je nodig hebt om de lening tot de laatste stuiver terug te betalen.

Manier #4: Rood staan

Rood staan op je bankrekening is in feite ook een manier om geld te lenen. Je geeft immers geld uit dat je niet hebt en dat de bank jou voorschiet. Let erop dat de rente die je over het bedrag dat je rood staat betaalt fors op kan lopen. Zorg dus dat je je cijfers zo snel mogelijk weer in het groen krijgt en vermijd onnodig hoge kosten.

Manier #5: Leningen voor ondernemers

Ben je een ondernemer met een goed idee en is het enige wat je nog nodig hebt om te beginnen een passend startkapitaal? Dan kun je – gewapend met je businessplan en je financiële vooruitzichten – terecht bij de bank of bij andere investeerders. Vaak zijn er aan dit type lening wel behoorlijk wat voorwaarden verbonden met betrekking tot rente, afbetaling en eventueel aandelen in het toekomstige bedrijf. Bovendien zullen banken en andere financiële instellingen de lening aan willen melden en toetsen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), waardoor de Belastingdienst zich ook kan mengen in de financiering.

Aanbevolen berichten