Bitcoin: digitaal kopen en betalen zonder tussenpersoon

Starten met virtueel geld zonder hiervoor een tussenpersoon te hoeven betalen? Dat doe je eenvoudig zelf door online een bitcoin wallet aan te maken en van hieruit je digitale transacties uit te voeren. Met deze digitale portemonnee houd jij je verdiende geld volledig in eigen beheer en geniet je ook nog eens van een aantal voordelen. Benieuwd wat het jou kan opleveren?

Wat zijn bitcoins?

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint, als je de wereld van cryptocurrency gaat betreden. Begrijpen wat een bitcoin is, geldt dan ook als de eerste stap in de weg die jij aflegt naar jouw digitale transacties. Een bitcoin is een digitaal betaalmiddel dat zonder tussenkomst van een bank over en weer kan worden overgedragen. Waar munten en bankbiljetten zonder meer kunnen worden bijgedrukt, al dan niet digitaal, is er bij bitcoins een vaststaande hoeveelheid die beschikbaar is. Stap jij in de wereld van bitcoins, dan mag jij je eigenaar noemen van een hoeveelheid bitcoins die onderdeel uitmaakt van een beperkte oplage van 21 miljoen.

Technische analyse

Voordat je vol enthousiasme van start gaat, loont het zich om te leren hoe je cryptocurrency koersgrafieken kunt lezen en begrijpt wat de candlesticks op de grafieken betekenen. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, weet je met een gezonde dosis vertrouwen het juiste moment te bepalen, waarop jij je bitcoins gaat kopen of verkopen. Blijf je bewust van het feit dat bitcoins geld vertegenwoordigen. Dit voorkomt dat je overhaast beslissingen gaat nemen waar je later spijt van krijgt.

Bitcoin kopen

Rust is geen overbodige luxe, wanneer je een bitcoin kopen gaat. De fluctuerende koers kan jou als koper aardig wat stress bezorgen. Het is zaak voor jezelf in kaart te brengen hoeveel geld je wilt investeren en daarnaast de ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Kijk ook welke strategie past bij jou als persoon. Wil je eenmalig investeren en laat je de ontwikkelingen verder op hun beloop, of vind je het fijn om de fluctuaties op de voet te volgen? Vind je eigen weg in de wereld van cryptocurrency en wie weet vind jij het zelfs interessant om bitcoins als vorm van sparen in te zetten. Laat banken en overheden niet langer bepalen hoe jouw financiële plaatje eruit komt te zien, maar word baas over je eigen digitale portemonnee. Met de woordenreeks die je ontvangt bij het starten, kun jij je bitcoins altijd op een veilige manier terughalen.

Aanbevolen berichten