Kun je beter een Google Pixel 7 Pro of een iPhone 14 aanschaffen?

Ga jij binnenkort een nieuwe telefoon aanschaffen en ben je nog aan het twijfelen tussen de Pixel 7 Pro en de iPhone 14? In dit artikel gaan we verder in op de overeenkomsten en de verschillen tussen deze smartphones. Hopelijk kunnen we je zo helpen je keuze te maken!

De nieuwe Pixel 7 Pro

Google gaf een tijd geleden al aan dat ze hun nieuwe Pixel 7 Pro willen gebruiken om klanten weg te kapen bij Apple. Om dit te kunnen doen moeten ze natuurlijk wel een telefoon maken die minstens net zo goed is als de iPhone 14 Pro en dezelfde opties moet kunnen bieden. De nieuwe telefoon van Google is de eerste Pixel die ook in Nederland verkocht gaat worden. Je kon hem wel al vanuit het buitenland naar Nederland laten verzenden, maar nu wordt het wat minder onhandig. Laten we de specificaties van de Pixel 7 Pro en de iPhone 14 Pro eens naast elkaar gaan leggen voor een goede vergelijking.

De display van de telefoons

Beiden telefoons beschikken over een 6,7 inch LTPO OLED-scherm. Dit geeft beiden modellen een prachtig contrast en fantastische kleuren. Ook ondersteunen beiden schermen de always-on functie. De verversingssnelheid van beide toestellen zit op een goede 120 hertz. Op het gebied van helderheid loopt de iPhone 14 Pro nog een beetje voor op de Pixel 7 Pro. De iPhone haalt de 2000 nits en de Pixel maximaal 1500 nits. Nu is dit niet iets dat je echt gaat merken in de praktijk. De Pixel Pro 7 heeft een hogere scherpte, maar ook dat merk je in praktijk niet echt. De Pixel heeft een resolutie van 512 pixels per inch en de iPhone 460 pixels per inch.

De camera van de telefoons

De iPhone 14 beschikt over drie camera’s: een groothoekcamera, een ultragroothoekcamera en een telelens. De nieuwe groothoekcamera heeft een supersnelle 48-megapixel sensor die ervoor zorgt dat pixels per vier worden verbonden. De overige camera’s beschikken over een reguliere 12-megapixel sensor, evenals de selfiecamera. De Google Pixel 7 Pro beschikt eveneens over drie camera’s: een groothoekcamera, een ultragroothoekcamera en een telelens. Verder zijn de specificaties vergelijkbaar met die van de iPhone 14 camera, afgezien van het feit dat bij de Pixel de telelens ook gebruik maakt van pixel binding, niet alleen de groothoeklens. De selfiecamera van de iPhone 14 heeft een autofocus terwijl die van de Pixel een ‘gewone’ vaste focus heeft. Op het gebied van filmen zijn de telefoons ook redelijk gelijk. Ze ondersteunen beiden het filmen in 4K met 10-bit HDR en beide toestellen kunnen filmen in slow motion tot 240 beelden per seconde.

De chip en het werkgeheugen

De iPhone 14 Pro Max beschikt over een nieuwe chip die door Apple zelf is ontwikkeld, de A16 Bionic chip. Deze chip zorgt voor subtiele verbeteringen van de snelheid ten opzichte van de vorige A15 Bionic chip. De belangrijkste verbeteringen van de chip zitten in de Image Signal Processor. Deze kan foto’s nog beter verwerken dan het vorige model. De Pixel 7 Pro beschikt eveneens over een chip die door de ontwikkelaar zelf is ontworpen: de Tensor G2. Hij is iets sneller dan zijn voorganger, maar vooral beter op het gebied van ISP. Weer erg vergelijkbaar met de iPhone dus. De Pixel 7 Pro heeft wel twee keer zoveel werkgeheugen als de iPhone 14. 12 GB in plaats van de 6 GB van de iPhone. Als je graag wil multitasken, is dit goed om naar te kijken. 

Aanbevolen berichten