Apple Pay op je webshop?

De nieuwe betaalmethoden vliegen je om de oren, de ene na de andere spectaculaire, nog makkelijkere en snellere manier van betalen vindt zijn weg naar de klant. Ben jij al mee met Apple Pay of laat jij deze betaalmethode voor het is? In deze blog ontdek je alles over Apple Pay en of jij er met jouw webshop achteraan moet!

Apple Pay, wat is het? 

Apple Pay geeft gebruikers van iPad, iPhone & Mac en ook de Apple Watch, de mogelijkheid eenvoudig te betalen. Betalen gaat contactloos en gaat praktisch overal waar je ook gewoon contactloos kan afrekenen. Denk aan supermarkten, winkels, parkeermeters en parkeergarages. Betalen in 10 seconden op een webhop? Met Apple Pay Nederland is het mogelijk. De werking van Apple Pay voor fysieke betalingen is een ietwat technisch verhaal dat we je hier gaan besparen. Maar kort gezegd werkt het met een NFC-chip die tegen een NFC-lezer wordt gehouden. Die NFC-lezer zit in de betaalautomaat in de winkel of bijvoorbeeld in het tankstation. 

Ook interessant voor jouw webshop? 

Aan de ene kant is er dus de snelheid waarmee de klant betalen kan die Apple Pay interessant maakt voor je webshop. Hoe sneller en vlotter ze kunnen afrekenen, hoe beter. Je kan je misschien wel de vraag stellen of klanten hun weg nog kunnen vinden in deze kluwen van betaalmogelijkheden? Zijn de huidige betaalmethodes niet gewoon voldoende? Nieuwe online betaalmethoden komen snel, dat staat vast. Maar ondanks het soms ogenschijnlijke ingewikkelde manieren om te betalen is Apple Pay aanbieden op jouw webshop zonder twijfel een goed idee. De redenen zijn divers. Snelheid, ja. Maar ook de uitzonderlijk hoge gebruiksveiligheid voor de gebruiker. Privacy en voorzichtigheid met persoonlijke gegevens staan voorop. Zo vraagt Apple Pay altijd een extra identiteitscheck voor de betaling kan doorgaan. Dat gebeurt met Face ID, je toegangscode of vingerafdruk.  Voor de klant is het wel zo makkelijk! Kaarten en identifiers zijn overbodig, alles gebeurt via de telefoon, die in tegenstelling tot creditkaarten en bankpassen altijd in de buurt is. Een nadeel van Apple Pay? Het systeem is voorlopig enkel beschikbaar voor Apple-gebruikers, maar wie weet komt daar in de toekomst ook wel verandering in?

Aanbevolen berichten