Financiële administratie: zelf doen of uitbesteden?

Voor veel ondernemers is het een verplicht nummer: de financiële administratie. Zuchtend en steunend gaan ze er voor zitten, terwijl ze hun tijd en energie liever aan iets anders zouden besteden. Wat nou als voortaan iemand anders deze taak op zich zou nemen? Een financieel expert die je alle zorgen uit handen neemt? Dat klinkt goed hè. En het is helemaal niet zo duur als je denkt. De financiële administratie uitbesteden bespaart je juist tijd en geld. Tijd en geld die jij kunt steken in de zaken die er echt toe doen.

Waarom financiële taken uitbesteden?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je de financiële taken binnen je bedrijf wilt uitbesteden. De belangrijkste reden is vaak dat je het zelf niet (goed) kunt en het ook niet ambieert om dit te kunnen. Interesses liggen vaak op andere onderdelen van het bedrijf. Ondernemers steken liever hun tijd en energie in hun core business dan in deze zogenaamde randzaken. Tegelijkertijd zijn de financiële werkzaamheden wel taken die goed uitgevoerd moeten worden om het bedrijf gezond te houden. Besteed je financiële werkzaamheden uit aan een professional, dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Bovendien is een financieel expert op de hoogte van alle regels zodat jij optimaal belastingvoordeel kunt genieten.

Welke taken kun je uitbesteden?

Je kunt ervoor kiezen om je financiële administratie deels of volledig uit te besteden. Financial controllers kunnen jouw volledige administratie verzorgen, inclusief de belastingaangiften. Mocht je het nodig hebben, dan kan je ook een professional inschakelen voor het opstellen van een budget of het maken van een forecast. Heb je gewoon even iemand nodig om mee te sparren over jouw business? Ook dan kun je in een financieel expert een waardevolle sparringpartner vinden.

Hoe vind je een goede accountant?

Natuurlijk moet je een accountant altijd beoordelen op zijn kennis en ervaring binnen de accountancy. Neem je online reviews mee in je zoektocht, dan krijg je al een iets completer beeld. Wil je echt een goede financieel expert vinden, dan ga je echter met zo iemand in gesprek. Mensen onderschatten vaak het belang van een goede klik met de accountant. Zoek iemand met wie je kunt levelen, iemand die al jouw vragen wil beantwoorden. Kortom: iemand die jou als mens ziet en samen het beste voor jouw organisatie wil bereiken. De financieel experts van Staan.nl hebben net zoveel passie voor financiën als jij voor jouw bedrijf.

Aanbevolen berichten