De kosten van een auto inkoopbedrijf (en wat het je kan besparen)

Een auto gaat jammer genoeg niet je hele leven mee. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je er per jaar mee rijdt, kan je gemiddeld tien tot vijftien jaar met een wagen rijden. Wanneer de kosten aan je auto te hoog oplopen, kan je ervoor kiezen om je wagen te verkopen aan een opkoopbedrijf. Zij nemen je wagen over en regelen alles.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn verschillende bedrijven die auto’s inkopen. Een voorbeeld is Auto Inkoop BV, zij werken volgens een vast aantal stappen. Het eerste wat je moet doen is een aanvraag indienen bij Auto Inkoop BV met allerlei gegevens van je wagen. Zo moet je onder meer je kenteken, het model, de kilometerstand en de brandstof vermelden. Bovendien moet je ook vermelden of er schade aan de wagen is. Indien dit het geval is, worden er ook foto’s gevraagd zodat de auto opkopers een duidelijk beeld krijgen van je wagen. 

Op basis van de informatie die jij indient, wordt er een bod gedaan op je wagen. Belangrijk om te weten is dat dit bod enkel geldig is als je informatie ook effectief klopt. Wanneer je bepaalde informatie of schade achterhoudt, loop je het risico om het bod te mislopen. De offerte die je krijgt van de auto opkopers is volledig gratis. Je mag zelf beslissen of je het bod aanvaard of niet. Ook als je het niet aanvaard, hoef je geen kosten te betalen. 

Wanneer je akkoord gaat met het aanbod, kan je een afspraak maken om de auto over te dragen. Bij Auto Inkoop kan dit zowel bij jou thuis als bij hen ter plaatse gebeuren. Indien je wagen niet meer kan rijden, komen de auto opkopers de wagen bij jou thuis halen. Belangrijk detail, ook de afhaalservice is volledig gratis. 

Bij de overdracht van de wagen moet je een aantal documenten meegeven. Zo moet je onder meer het kentekenbewijs en de onderhouds- en instructieboekjes van je wagen meebrengen. Logischerwijs moet je natuurlijk ook je sleutel en eventuele reservesleutels bezorgen aan de opkopers. 

Waarom kiezen voor een auto inkoopbedrijf?

Het grote voordeel van een auto inkoopbedrijf is dat je bijna niets zelf moet regelen. Je hoeft enkel maar informatie door te geven over je wagen en nadien al dan niet akkoord gaan met het bod. Indien je akkoord gaat, moet de wagen enkel nog overgedragen worden en daarna stopt het werk voor jou. Bovendien worden ook auto’s die niet meer rijden gewoon bij je thuis opgehaald. Zo moet je zelf geen kosten te maken om de auto ergens naartoe te brengen. 

Bovendien heb je bij een auto opkoper ook de garantie dat het bod dat ze doen ook blijft gelden zolang jouw informatie ook klopt. Je hoeft niet te vrezen dat ze op het laatste moment nog afhaken waardoor de koop niet kan doorgaan. 

Een auto inkoopbedrijf heeft dus heel wat voordelen. Het grootste voordeel is dat het voor jou volledig kosteloos is. Wanneer je een nieuwe auto aankoopt, mag je niet vergeten om je autoverzekering van je oude wagen terug over te zetten naar je nieuwe auto. 

Auto Inkoop BV

Rijksweg 85A
4255 GH, Nieuwendijk, Noord-Brabant

Aanbevolen berichten