Besparen? 4 tips!

Worden jouw maandlasten alsmaar hoger? Heb je het gevoel dat je te veel geld uitgeeft aan nutteloze dingen? Of heb je wellicht verschillende leningen lopen waar je enorm veel voor betaald? Dan is besparen wellicht een goede optie voor jou! Dit zorgt er direct voor dat je meer geld overhoudt per maand. Dit geld kun je vervolgens gebruiken om je persoonlijke lening af te lossen, zodat je sneller van je schulden af bent. In dit blogbericht geven we je 4 tips om direct te starten met besparen!

Profiteer van lage rente

De laatste jaren is de rente op het lenen van geld steeds lager geworden. Dit heeft als voordeel dat je kunt besparen op je lopende leningen. Heb je bijvoorbeeld enkele jaren geleden een lening afgesloten? Dan kun je profiteren van de huidige, lage rentestand door de lening over te sluiten. Hoe een lening oversluiten werkt? Het is eigenlijk heel simpel. Je sluit een nieuwe lening af tegen het geld dat je bij andere leningen open hebt staan. Vervolgens los je met de nieuwe lening de oude leningen af. Doordat je nieuwe lening een lagere rente heeft, betaal je minder per maand en bespaar je dus geld. Daarnaast kun je ook meerdere leningen oversluiten waar je 1 lening voor terug krijgt. 

Besparen op abonnementen 

Iedereen heeft wel een aantal abonnementen lopen. In veel gevallen zijn er ook abonnementen waar je niks of nauwelijks iets mee doet. Heb je bijvoorbeeld nog een Netflix account, terwijl je eigenlijk altijd op Videoland je films uitkiest? Dan kun je perfect geld besparen door je Netflix account op te zeggen! Daarnaast kan het ook zo zijn dat je bijvoorbeeld een duur Ziggo abonnement hebt met een vaste telefoonlijn, terwijl je deze niet meer gebruikt. Al met al is het slim om al je abonnementen na te gaan, en te kijken waar je wel en geen gebruik van maakt. Dit kan je direct een grote, maandelijkse besparing opleveren.

Besparen op het doen van boodschappen

Een van de duidelijkste bespaar methodes is het besparen op de boodschappen. Een veelgemaakte fout van mensen die willen besparen is het doen van dure boodschappen. Dit lijkt wellicht in eerste instantie geen grote kostenpost, maar als je er op let kun je veel geld besparen. Het begint altijd bij de winkelkeuze. Je gaat namelijk veel verschillende prijzen vinden in verschillende supermarkten. Het volgen van de aanbiedingen kan een zeer goede manier zijn om meer boodschappen te krijgen voor hetzelfde geld. Daarnaast 

Wacht met geld uitgeven!

Tot slot is de makkelijkste manier om direct geld te besparen geen aankopen doen die niet nodig zijn. Stel bijvoorbeeld het kopen van nieuwe kleren even uit, of rijdt een jaar langer in de auto. Zolang ze niet kapot zijn hoef je ze toch ook niet te vernieuwen?

Aanbevolen berichten