Zo bespaar je geld tijdens het promoten van je bedrijf

Je wilt dat jouw bedrijf zichtbaar is voor zoveel mogelijk mensen. Je kunt bijvoorbeeld adverteren via Google, maar ook reclameborden bedrukken. Je hoopt weinig budget kwijt te zijn wanneer jij jouw bedrijf promoot. Je kunt hier zowel offline als online voor zorgen. Er zijn ook manieren om jouw bedrijf gratis te promoten. Dit klinkt vaak te mooi om waar te zijn, maar er zijn hier wel degelijk manieren voor. Maar hoe doe je dit? Je leest het hieronder.

Weet wie je wilt bereiken

Het kan prijzig zijn om jouw bedrijf online te promoten. Als je geld uitgeeft wil je je dus richten op de juiste doelgroep. Gericht promoten kan namelijk schelen in kosten. Je betaalt bijvoorbeeld kosten per klik wanneer je in Google’s zoekmachine adverteert. Probeer daarom de juiste doelgroep te definiëren zodat deze kliks ook leiden tot conversies. Zo bespaar jij in je advertentiebudget. Bepaal ook de doelstelling van jouw advertenties. Je kunt je focussen op naamsbekendheid, maar ook op conversies.

Je kunt jouw bedrijf ook offline promoten. Je adverteert dan bijvoorbeeld op de eerder genoemde reclameborden of op billboards langs de snelweg. Hier is het ook belangrijk dat je je richt op de juiste doelgroep. Een winkel die zich vestigt in Amsterdam heeft weinig baat bij een vermelding op een reclamebord in Maastricht. 

Gebruik je eigen netwerk

Praat over jouw bedrijf wanneer je samenkomt met vrienden en kennissen. Ook kun je jouw bedrijf bespreken met personen uit het werkveld of jouw privékring. Dit kan op congressen of beurzen, maar ook op zondag in de voetbalkantine. Dit is gratis reclame dus zorg dat je hier optimaal gebruik van maakt. 

Jouw digitale netwerk is ook belangrijk. Zorg dat jouw bedrijf een bedrijfspagina heeft op platformen als LinkedIn, Facebook, Instagram etc. Deel nieuwe samenwerkingen, ontwikkelingen in het veld of jouw eigen blogs. Jouw netwerk en volgers kunnen jouw content delen met hun netwerk en volgers. Hierbij speelt de gunfactor ook een rol. Onthoud dat sociale mediaplatformen gratis zijn bij organisch gebruik. 

Upgrade jouw eigen skills

Je kunt werkzaamheden uitbesteden aan derden. Je begrijpt dat dit veel kosten met zich mee kan brengen. Tegenwoordig kun je veel gratis of betaalde cursussen vinden op het internet. Er staan ook veel gratis tutorials op YouTube. Hiermee investeer je in jezelf en ontwijk je te hoge kosten aan partijen die jouw promotie verzorgen. Je kunt vervolgens jouw eigen ontwerpen maken en bijvoorbeeld reclameborden laten bedrukken bij Drukwerkdeal.nl.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Aanbevolen berichten