3 time management tips voor de startende ondernemer

Als startende ondernemer wil je natuurlijk direct een vliegende start maken. Het gevaar is dan dat je door ongestructureerd te werken minder productief bent dan je zou willen. Wil je direct efficiënt van start gaan, dan is time management de weg naar een succesvol eigen bedrijf. Met time management leer je namelijk niet alleen om efficiënter te werken, maar wordt ook het stellen van prioriteiten kinderspel. Met deze 3 tips kun je vandaag nog jouw eerste stappen zetten.

Breng structuur in jouw dag (en doe dit elke werkdag)

Succesvolle ondernemers werken naar doelen toe. Ze hebben niet alleen jaardoelen, maar ook maanddoelen, weekdoelen en bepalen zelfs per dag welke doelen ze willen bereiken. Het is daarom goed om een planning op papier te zetten en uit te schrijven welke acties er wanneer nodig zijn om jouw doelen te behalen. Het helpt daarbij om elke dag met een takenlijst en dagindeling te werken. Plan focustijd in, maar ook tijd om telefoontjes en mailtjes af te handelen. Met een goede structuur in de dag krijg je meer voor elkaar. Wil je beter leren plannen? Volg dan een cursus time management voor meer tips, tricks en tools.

Niet storen a.u.b.

Je krijgt het meeste voor elkaar als je enkele uren achter elkaar focustijd inplant. Dit zijn tijden op de dag waarop je niet gestoord mag worden. Mensen hebben vaak de neiging om je juist op die momenten toch te benaderen waardoor je jouw concentratie verliest. Zorg er daarom voor dat je niet gestoord kúnt worden. Zet notificaties op je laptop uit, zet de bel af en zet je smartphone op stil. Er zijn ook speciale apps waarmee je jezelf voor bepaalde tijd de toegang tot social media en andere websites ontzegt. Op die manier kun jij je volledig concentreren op de taak die voor je ligt. Met een training time management leer je precies hoe je efficiënter kunt werken.

Vergeet niet te pauzeren

Pauzes zijn belangrijk, ook wanneer je focustijd hebt ingepland. Je kunt namelijk slechts 25 minuten achter elkaar volledig geconcentreerd aan een taak werken. Zet dus een wekker en loop elke 25 minuten even een rondje of ga iets te drinken halen in de keuken. Juist door even afstand te nemen van je taak, kan je op een werkdag langer en beter werken. Je lichaam en geest hebben deze momentjes op de dag even nodig om weer op te laden. Deze en andere time management tips maken je vanaf de start een productieve ondernemer!

Aanbevolen berichten