Wat te doen met 50.000 euro spaargeld?

Stel je hebt de afgelopen jaren een mooi bedrag gespaarden je hebt 50.000 euro spaargeld. Wat ga je daar dan mee doen? Wat kun je doen om een leuk rendement te maken op dit geld? We leggen je een aantal opties voor, opties die je spaargeld zomaar eens kunnen laten renderen.

Rendement op je spaargeld

Heb je spaargeld en wil je er rendement op maken? Dan weet je dat je dit bij de bank tegenwoordig niet lukt. Het rendement op je spaarrekening is nihil. De inflatie ligt hoger dan de intresten op de spaarrekening. Daar kan dus een streep door. Als je wel rendement wilt maken op je spaarrekening, dan kun je dit tamelijk risicoloos doen of proberen een hoger rendement te scoren door wel risico’s te nemen.

Wil je risico nemen of niet?

Een optie die tamelijk risicoloos is, is investeren in goud. Goud houdt altijd zijn waarde. Je kunt daadwerkelijk fysiek goud kopen. Overal ter wereld kun je goud inruilen tegen geld. Een andere optie om in goud te doen is aandelen van een goudmijn kopen. Misschien wordt dat wel een goudmijntje. Beleggen in vastgoed lijkt ook al tamelijk risicoloos tegenwoordig. Zeker als je gaat beleggen in vastgoed met verhuurgarantie, want dat kan tegenwoordig namelijk ook. Investeren in vastgoed is sterk in opmars en dat is niet zomaar.

Houd jij je hoofd koel?

Ben je bereid wat meer risico’s te nemen? Dan kun je prima in aandelen op de beurs gaan handelen. Je moet dan wel stressbestendig zijn, want wat als de aandelen ineens in een neerwaartse spiraal terecht komen? Houd jij dan je hoofd koel? Ga je in aandelen en doe je een beroep op een broker? Ga in elk geval gespreid beleggen. Daarmee beperk je het risico al enigszins.

Ripple of Bitcoin

Wat zeker ook een mogelijkheid is om je spaargeld te laten renderen is je heil zoeken in digitale munten. Bekendste voorbeeld is wel de Bitcoin, steeds meer mensen houden de Bitcoin koers in de gaten tegenwoordig. De bitcoin heeft veel en het ligt in de lijn der verwachting dat het ooit een wettig betaalmiddel wordt, net als de dollar en de euro dat nu zijn. Nu al wordt de Bitcoin bij steeds meer webshops geaccepteerd, zoals dat ook bij fysieke winkels het geval is. Er zijn echter meet crypto’s die het investeren waard zijn. Misschien dat jij straks de Ripple koers wel in de gaten houdt en in Ripples gaat, zoals je ook nog kunt kiezen uit de Litecoin en Ethereum, om maar wat voorbeelden te noemen.

Aanbevolen berichten