Wat levert zakelijk glasvezel op voor je bedrijf?

Wanneer je een eigen onderneming hebt is het belangrijk dat je zo goed mogelijk je werk uit kunt voeren. Snel internet speelt voor veel bedrijven dan ook een belangrijke rol voor de productiviteit van de werknemers. Zakelijk glasvezel zorgt ervoor dat je kunt profiteren van het snelste internet dat er momenteel beschikbaar is in Nederland. Maar wat zijn hier nu precies de voordelen van voor je bedrijf? In dit blogartikel vertellen we je precies wat zakelijk glasvezel voor jouw onderneming kan betekenen!

Waarom is goed internet belangrijk?

Als je een kleine onderneming hebt, zit je waarschijnlijk niet met al te veel werknemers tegelijk op het internet. Wanneer je onderneming echter groter wordt, ga je merken dat het netwerk steeds meer belast wordt. Hoe meer mensen internet nodig hebben, hoe meer de belasting op het netwerk zal zijn. Dit kan erin resulteren dat je internetverbinding langzamer wordt, of zelfs helemaal niet meer toegankelijk is. Om dit te voorkomen kun je als bedrijf overschakelen naar een nieuwe variant, genaamd zakelijk glasvezel. Glasvezel is in de meeste gevallen noodzakelijk bij meer dan 25 werknemers. De alternatieven op glasvezel bieden op dat moment namelijk te weinig ondersteuning, waardoor er een zeer lage upload-snelheid gemeten wordt.

Een hoge maximum snelheid

Een van de grootste voordelen van zakelijk glasvezel is de hoge snelheid. Het glasvezel is namelijk veel hoger dan dat van andere internet types. Zo kun je bij glasvezel tot wel 10gb per seconden krijgen. Dit is maar liefst 50 keer sneller dan andere types internet. De hoge maximum snelheid zorgt er vervolgens direct voor dat werknemers ook sneller kunnen werken. Hierdoor wordt het werk dat het personeel gedaan krijgt in een uur of een dag vele malen hoger dan wanneer ze lang moeten wachten op het laden van een pagina. 

Minder storingen dan andere internet types

Een storing is voor een bedrijf altijd een grote ramp. Het zorgt er namelijk voor dat je een lange periode niet bereikbaar bent voor klanten. Daarnaast kun je ook geen nieuwe klanten meer aanbrengen, aangezien je niet online kunt zijn. Dit kan voor een onderneming grote (financiële) gevolgen hebben. Met glasvezel is er een hoge garantie wat betreft uptime. Hierdoor weet je zeker dat je maximaal 2.5 uur per jaar last krijgt van een storing. Als dit hoger ligt, kun je aanspraak maken op een boeteclausule. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je onderneming geen schade lijdt uit storingen. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Glasvezel is symmetrisch

De uploadsnelheid van glasvezel is gelijk aan de download snelheid. Deze symmetrie zorgt ervoor dat je zowel enorm snel kunt uploaden als kunt downloaden. Bij andere type internet is dit niet het geval. In de meeste gevallen is namelijk de uploadsnelheid vele malen lager dan de download snelheid. Hierdoor kan het werk waarvoor je veel moet uploaden enorm veel tijd in beslag nemen. Door een glasvezelverbinding te nemen, voorkom je dit direct. Al met al brengt een glasvezelverbinding erg veel voordelen met zich mee voor je bedrijf. Het zorgt er direct voor dat je werknemers sneller kunnen werken, waardoor de productiviteit vele malen hoger komt te liggen. Daarnaast hoef je niet bang te zijn voor een langdurige storing die veel geld kan kosten!

Aanbevolen berichten