Wat vind ik belangrijk in mijn werk?

Wat vind jij eigenlijk belangrijk in je werk? Is dat alleen het salaris? Of is er meer. Lees hier wat mensen nou echt belangrijk vinden als ze een baan zoeken.

Salaris is en blijft belangrijk bij de keuze voor een baan

Toegegeven; nog steeds is het salaris belangrijk bij de keuze die mensen maken voor een baan. Het is echter niet verstandig om de beslissing volledig af te laten hangen van het salaris. Bekijk ook de secundaire arbeidsvoorwaarden die bij de baan horen. Wellicht zijn die zo aantrekkelijk dat een iets lager salaris geen invloed meer heeft op de te maken keuze. Geld is belangrijk, laat het niet zaligmakend zijn bij de keuze die je maakt.

Hoe is het met de doorgroeimogelijkheden?

Het is voor veel mensen ook belangrijk dat er doorgroeimogelijkheden zijn binnen het bedrijf waar ze werken. Mensen willen nieuwe dingen leren en hun kansen binnen het bedrijf met beide handen aanpakken. Mensen willen als blijk van waardering graag naar een hogere functie groeien. Doorgroeimogelijkheden worden steeds belangrijker bij de keuze voor een baan.

Belangrijk zijn ook opleidingen en trainingen

Wat zeker ook belangrijk is voor mensen op zoek naar een baan is de werksfeer. Logisch, je brengt immers een groot deel van je leven door op je werk. Dan is het wel zo leuk dat de sfeer in orde is. In de ideale situatie zorgen ook collega’s ervoor dat jij met heel veel plezier naar je werk gaat. Belangrijk zijn ook de opleidingen en trainingen. De wereld verandert heel erg snel. Er wordt steeds een beetje meer van de medewerkers verwacht en ontwikkeling en specialisatie wordt steeds belangrijker, niet alleen voor het bedrijf maar ook voor de werknemers. Daardoor kunnen mensen binnen het bedrijf werken aan persoonlijke groei. En dat vinden heel veel mensen steeds belangrijker bij de keuze voor een baan.

Ook belangrijk: schouderklopjes

Erg belangrijk is dat mensen waardering voelen op de werkvloer. Men wil dat denkbeeldige schouderklopje toch wel erg graag ontvangen. Dat mensen zich belangrijk voelen en gewaardeerd voelen is enorm belangrijk. Dat is ook zo voor de werksfeer. Personeel dat gewaardeerd wordt werkt doorgaans productiever en voelt zich ook veel prettiger op de werkvloer. Sfeer, waardering en doorgroeimogelijkheden spelen dus een grote rol voor mensen die op zoek zijn naar een baan. Salaris is en blijft echter toch het eerste waar mensen naar vragen. En, indien van toepassing, is vaak de tweede vraag die gesteld wordt of er een leaseauto beschikbaar is. Ook dat schijnt heel erg belangrijk te zijn.

Aanbevolen berichten