Wat kost stucen – en hoe kun je daarop besparen?

Stucen geeft het mooiste resultaat wanneer je jouw wanden en plafonds strak af wilt werken. Het stucen van je woning of kantoorpand is echter wel wat prijziger dan andere vormen van wandafwerking. Wil je dat het goed gebeurt, dan is dit namelijk een taak die je beter niet zelf uit kunt voeren. Het uitbesteden van werkzaamheden kost natuurlijk altijd meer geld dan wanneer je het zelf doet. Hoe worden de kosten van stucwerk eigenlijk berekend? En hoe kun je daar op besparen?

Waarom kiezen voor stucen?

Bij stucen brengt een stukadoor een laag cement aan op de muren of plafonds om deze strak af te werken en egaal te maken. Kies je voor spack, dan zal de laag niet gesmeerd, maar gespoten worden. Het voordeel van stucwerk is dat dit jarenlang meegaat en een uitstekende basis vormt voor behang of verf. Je kunt ook kiezen voor pleisterwerk met een patroon, dat is al een waar kunstwerk op zich. Je hebt dan geen verdere afwerking meer nodig. Met stucen kunnen ook goed onderliggende scheuren worden gerepareerd. Je ziet er daarna niets meer van, de muur wordt met stucwerk perfect glad en egaal.

Wat kost stucen?

Er is geen vaste prijs te noemen voor stucen, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Zo kost het bijvoorbeeld meer wanneer je een plafond wilt laten stucen, omdat dit arbeidsintensiever is dan een wand. Ook de moeilijkheidsgraad kan een rol spelen. Een muur met lastige hoekjes kan bijvoorbeeld veel meer tijd vragen om deze goed af te werken. Een decoratief patroon in het pleisterwerk zal ook altijd meer kosten dan wanneer je de muren behangklaar af laat werken. Heb je een stukadoor nodig? Gemiddeld zal je dan tussen de €10 en €25 exclusief btw betalen per m² voor het stucen van de woning.

Besparen op de kosten van stucen

Laten we eerlijk zijn: stucen is de mooiste afwerkingsmethode. En dat kost natuurlijk geld, maar je wilt wel een eerlijke prijs betalen. Gelukkig heb je daar ook zelf invloed op. Laat je jouw wanden spuiten met spack, dan ben je het goedkoopste uit. Deze methode is namelijk het minst arbeidsintensief. Een andere manier om geld te besparen is door te kiezen voor een stukadoor die voordelige pakketten aanbiedt. Zo kan je voor een vaste prijs per m² de wanden laten stucen en verven zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Je hebt in een mum van tijd die strak afgewerkte wanden in jouw (nieuwe) woning zonder dat je de hoofdprijs betaalt.

Aanbevolen berichten