Je woning inrichten voor weinig geld

Het interieur van je dromen samenstellen is financieel niet altijd haalbaar. Want alles kost handenvol geld. Soms moet je dus een beetje besparen. Om je hierin te helpen, hebben we 5 tips verzameld om je woning in te richten voor weinig geld. 

Koop replica designmeubelen

Er zijn een heleboel prachtige designmeubelen van bekende ontwerpers verkrijgbaar. Die geven je interieur meteen een luxueuze uitstraling. Spijtig genoeg kosten ze een flinke duit. Maar geen paniek, want er zijn tegenwoordig verschillende replica’s. Die lijken op de originele designs – uitgezonderd enkele kleine details – maar zijn wel veel goedkoper. Zo krijg je toch een chic interieur voor weinig geld.

Bezoek een stockverkoop

Je kan ook geld besparen door een stockverkoop te bezoeken. Tijdens een stockverkoop of fabrieksverkoop bieden meubelwinkels hun oude collecties aan tegen hoge kortingen. Je vindt er salons, bijzettafels, kasten, tafels, stoelen en meer tegen scherpe prijzen. Het enige nadeel van een stockverkoop? Je moet er snel bij zijn. De voorraad wordt niet aangevuld. Wacht je te lang, dan is je favoriete item misschien weg. 

Kies een minimalistische woonstijl

Een woning inrichten voor weinig geld doe je door een minimalistische woonstijl te kiezen. Je hebt namelijk geen honderden meubelen en accessoires nodig. Zoals het spreekwoord zegt: less is more. Investeer in een handvol basis meubels en decoratiestukken als aankleding. Een eenvoudig interieur is niet alleen goedkoop, maar straalt ook een zeker rust en sereniteit uit. Dat is dus een win-win!

Koop tweedehands

Tweedehands meubelen hebben soms een slechte naam. Onterecht, want je vindt een heleboel pareltjes op de tweedehandsmarkt. Vooral als je houdt van vintage zijn er interessante koopjes te doen. Maar ook liefhebbers van een moderne, industriële of landelijke stijl komen aan hun trekken. Ga dus zeker eens langs bij een lokale kringloopwinkel en bezoek websites als Marktplaats.nl

Wees creatief

Tijdens een interieur make-over heb je waarschijnlijk zin om nieuwe meubelen en accessoires in huis te halen. Dat hoeft niet. Met een beetje creativiteit geef je je huidige spullen een tweede leven. Schilder bijvoorbeeld je houten salontafel in een fris kleurtje, of laat die oude fauteuil herstofferen. Je interieur zal er heel anders uitzien! 

Je interieur verfrissen? Bekijk Room21 eens!

Aanbevolen berichten