Bespaar geld op de sportschool met je eigen homegym

Vind jij het ook zo lastig om naar de sportschool te gaan? Merk je dat je niet alles uit je sportschoolabonnement haalt terwijl je daar wel maandelijks veel geld voor betaalt? Dan is het misschien financieel slimmer om te investeren in een eigen homegym. Een fitness aan huis kent namelijk nog veel meer voordelen. Zo heb je geen reistijd meer en kun je na afloop lekker in je eigen douche stappen. Klinkt aantrekkelijk hè? Met deze tips heb jij in no time je eigen fitnessruimte gerealiseerd.

Maak van een aparte ruimte jouw sportkamer

Niets is zo demotiverend als een kamer met sporttoestellen waar je eerst de schone was vanaf moet halen. En waar ga jij trainen met jouw halterschijven als jouw fitnessruimte ook dienst doet als logeerkamer? Je hoeft je niet met dit soort vragen bezig te houden als je een aparte ruimte in huis kiest waar jij je sporttoestellen neer zet. Zorg er bovendien ook voor dat het een aantrekkelijke kamer is. Een aantrekkelijke kamer is niet alleen efficiënt ingericht en gestyled naar jouw smaak, maar ook makkelijk te reinigen en goed te ventileren. De zolder is vaak een goede ruimte om je homegym te realiseren, maar misschien heb jij wel een andere kamer in huis die op dit moment geen functie heeft.

Wat heb je allemaal nodig?

Om jouw investering ook financieel slim te houden, is het goed om eerst na te gaan wat je allemaal nodig hebt in jouw homegym. Wil je bijvoorbeeld halterstangen kopen? Of wil jij je alleen focussen op cardiotrainingen? Het beste is natuurlijk om je homegym zowel op krachttraining als cardio in te richten, maar maak het niet te gek. Eén cardiotoestel is voldoende. Kies dan echter wel een toestel dat je daadwerkelijk leuk vindt om te gebruiken. Op die manier houd jij jezelf gemotiveerd.

Maak trainen in jouw homegym leuk

Een investering in een homegym wordt natuurlijk pas slim als het ook een echte besparing is op de sportschool. Het is dan ook essentieel om de fitnessruimte aantrekkelijk te maken voor jezelf, op die manier zal je gemotiveerd zijn om er veel tijd door te brengen. Een televisie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je jouw favoriete series kunt kijken tijdens het trainen. Een airco zorgt ervoor dat er altijd een prettig klimaat is om in te sporten. Met een watertap heb je bovendien altijd koel water in de buurt. Wedden dat je dan vaker (en goedkoper) sport dan in de sportschool?!

Aanbevolen berichten