Vijf mogelijkheden voor wanneer je gaat beleggen in crypto

Wil jij wegwijs worden in de wereld van cryptomunten, koersschommeling en cryptowinsten? Na het lezen van dit artikel ben je in ieder geval geen leek meer als het op cryptovaluta aankomt. Het hoe en waarom lees je hieronder, inclusief vijf tips voor als je gaat starten. 

Beleggen in crypto? Check deze vijf mogelijkheden 

Als eerste kies je je eigen pad. Niet iedereen is een enorme fan van cryptocurrency, maar tegelijkertijd investeren gigantische bedrijven zoals Tesla en Domino’s erin. Laat je dus niet teveel gek maken door anderen, maar kies je eigen pad en bepaal jouw strategie. Bedenk welke cryptovaluta er bij jou passen, vorm zelf een mening over de invloed die deze crypto hebben op de samenleving en beslis vooral zelf in hoeverre je erin mee wil gaan.

Ten tweede moet je bedenken welke crypto’s er bij je passen. Dit is erg leuk om te doen, maar het vergt wel onderzoek. Je moet goed weten waarmee je precies in zee gaat en het aantal cryptomunten is tegenwoordig zo hoog, dat je ze onmogelijk allemaal kunt kennen. Leuk als je beste vriend volledig opgaat in één specifieke munt, maar er zijn andere cryptomunten die misschien beter bij je passen. Doe bovendien niet alleen onderzoek naar welke digitale valuta er bestaan, maar ook naar hoe het in zijn werk gaat om erin te handelen.

Laat je bijvoorbeeld adviseren door een specialist. Je kan ook kiezen door je crypto beheerd te laten beleggen. Op de websites kun je het rendement en de kosten van Yieldt terugvinden. Zo weet je precies waar je aan toe. Als je weet wat de kosten en het rendement van Yieldt zijn, kan je beslissen om zo je vermogen voor je te laten werken. 

Beleggen in crypto

Ten derde stel een maximum in. Beleggen in crypto is heel gaaf, maar je loopt wel kans op het gokkers syndroom. Je kent het wel. Je gaat naar een casino en je bent aan de winnende hand, maar gaat in plaats van te stoppen op je top juist steeds meer geld uitgeven in de hoop dat je nóg meer wint. Zo kan cryptocurrency ook in zijn werk gaan. Het is niet alleen belangrijk om met beleggen in crypto voor jezelf te bepalen hoeveel je erin wil stoppen, maar ook hoeveel je eruit wil halen. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wanneer je stopt.

Ten vierde: zorg dat je niet teveel risico neemt met je investeringen. Het kan namelijk verkeerd uitpakken als je teveel risico neemt. Ook hiervoor kun je je weer goed laten adviseren en informeren.

Kies een gereguleerd platform die je prettig vindt werken

Als laatste mogelijkheid: kies je voor een gereguleerd platform dat je hierbij kunt helpen. Je hoeft het hele crypto verhaal niet alleen uit te vogelen, want er zijn allerlei platformen die je daarbij kunnen helpen. Het advies is om eerst goed te kijken hoe zo’n platform werkt, welke risico’s er genomen worden en welke kosten en rendement dit met zich meebrengt. 

Aanbevolen berichten