Ontdek de voordelen van private lease

Vraag jij je af hoe de buurman elke keer weer aan een gloednieuwe auto komt? Waarschijnlijk maakt ook hij gebruik van private lease! Private lease kent namelijk een groot aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Wil jij weten wat private lease is en hoe jij van de voordelen kunt profiteren? Wij vertellen je alles wat jij moet weten voordat je een auto gaat leasen.

Voordelen private lease

Kies je voor private lease dan maak je gebruik van de auto van jouw keuze voor een vast bedrag per maand. De looptijd van een leasecontract kan verschillen per aanbieder. Loopt het contract ten einde, dan lever je de auto in en kun je een spiksplinternieuwe auto leasen met een nieuw contract. Het grote voordeel van een lease auto is dat je nooit meer te maken krijgt met onverwachte kosten. Kosten voor reparatie, onderhoud en de autoverzekering vallen niet meer op jouw deurmat. Je betaalt alleen nog voor de brandstof die je nodig hebt om van A naar B te komen.

Voor wie is private lease geschikt?

Private lease past alleen bij jou wanneer je voldoende inkomsten hebt om de maandlasten te kunnen voldoen. Ben je zzp’er en heb je wisselende inkomsten? Dan is het goed om eerst uit te rekenen wat jouw budget is. Je wilt immers niet in financiële problemen komen wanneer je een maand wat minder verdient. Houd er ook rekening mee dat private lease in feite een lening is. Net zoals iedere andere lening wordt dit geregistreerd bij het BKR. Lease je een auto, dan wordt jouw maximale leenbedrag lager wanneer je een persoonlijke lening of hypotheek af wilt sluiten.

Welke auto lease kies je?

Bij het kiezen van een lease auto moet je met een aantal zaken rekening houden. Allereerst is je budget belangrijk: welke auto kun je betalen zonder je zorgen te maken over de maandelijkse rekening? Zet dus eerst jouw financiën op een rij om jouw budget te bepalen. Vervolgens selecteer je een auto die qua grootte, gebruiksgemak en brandstof bij jou, jouw gezin en jullie activiteiten past. Wie de auto alleen gebruikt voor soloritten heeft andere eisen dan wie elk jaar met het hele gezin op autovakantie gaat. Kijk ook naar het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt, dit kan van invloed zijn op de brandstof waar de auto die je kiest op moet rijden. Misschien is de Peugeot 108 private lease wel iets voor jou?

Aanbevolen berichten