Investeer in culturele kunstzinnige vorming

De ontwikkeling van kinderen moet op alle vlakken geprikkeld en gestimuleerd worden. Muziek is een van de manieren om je taal tot ontwikkeling te laten komen. Daarnaast leren kinderen luisteren naar wat er wordt gezegd waardoor het auditieve deel van de hersenen ook wordt ontwikkeld. Op latere leeftijd mag ook het belang van cultuur en kunst niet onderschat worden. 

Wat is culturele kunstzinnige vorming?

Zoals hierboven al is vermeld, wordt bij culturele kunstzinnige vorming de nadruk gelegd op de ontwikkeling en interesse voor kunst en cultuur. Dit zijn natuurlijk twee heel ruime begrippen waardoor de culturele en kunstzinnige ontwikkeling op heel wat verschillende manieren kan gebeuren. 

Om de interesse en de kennis over kunst en cultuur te verrijken, kan je beroep doen op verschillende workshops. Zo bestaan er meerdere workshops waarin je verschillende stijlen van dansen leert kennen. Een djembé workshop leert je bijvoorbeeld meer over de Afrikaanse cultuur en de muziek die bij hen heel populair is. Heb je meer interesse in de Braziliaanse dans Capoeira? Ook dat is een mogelijkheid. Daarnaast zijn er ook heel wat mogelijkheden om je kennis van kunstvormen uit te breiden. 

Een van de mogelijkheden is een workshop zeefdrukken. Zeefdrukken is niet erg bekend bij het grote publiek maar een workshop zeefdrukken leert je alle kneepjes van het vak. Je krijgt meer informatie over de techniek die wordt gebruikt en welke bekende kunstenaars ook de zeefdruktechniek gebruikten voor hun kunstwerken. Bovendien krijg je de mogelijkheid om ook zelf een eigen ontwerp te maken aan de hand van een zeefdrukraam en een rakel. Wanneer de workshop ten einde is, krijg je je eigen zeefdruk mee op papier of textiel. Zo heb je een eigen kunstwerk gemaakt. 

Verdien geld met workshops

Naast het organiseren van workshops, zijn er nog andere manieren om een extraatje bij te verdienen. Wanneer je een workshop organiseert, kan je deze bijvoorbeeld ook opnemen met een videocamera. Ja kan dit best wel vermelden wanneer je reclame maakt. Deze kan je op het internet op een video platform plaatsen. Wanneer je video’s veel worden bekeken, kan je er zelfs geld mee verdienen.  

Je wordt betaald doordat er advertenties tijdens je video worden afgespeeld. Per duizend views kan dit je tot vier euro opleveren. Wanneer je duizenden views hebt, kan je hier dus een mooie bijverdienste aan overhouden.  Belangrijk is dat je de functie die advertenties tonen inschakelt. Wel moeten er minstens duizend mensen op je kanaal geabonneerd zijn en moeten je video’s minstens 4000 kijkuren hebben opgeleverd. Niet eenvoudig, maar niet onmogelijk!

Aanbevolen berichten