Autoverzekeringen vergelijken loont wel degelijk

De gemiddelde Nederlander heeft maar weinig interesse in financiële producten. Het komt dan ook steeds vaker voor dat mensen een autoverzekering hebben met een dekking die niet goed past bij de leeftijd en waarde van de auto. Hierdoor betalen we met zijn allen honderden euro’s per jaar onnodig te veel aan de autoverzekering.
Veel Nederlanders sluiten bij de aankoop van een nieuwe auto een autoverzekering af en kijken hier vervolgens niet meer naar om. Echter wordt de auto ouder en daalt daarmee ook de waarde van de auto. Dat betekent dat op een gegeven moment de dekking van de autoverzekering niet meer past bij de leeftijd van de auto. Het komt dan ook steeds vaker voor dat mensen een auto van 10 jaar of ouder nog allrisk verzekeren. Hieronder enkele tips waarbij je eenvoudig kunt besparen op de autoverzekering.

Vergelijken loont

Het vergelijken van autoverzekeringen loont wel degelijk. Vergelijk dan ook regelmatig de huidige autoverzekering, wellicht kan de premie lager of de dekking passender. Over het algemeen kun je voor het kiezen van dekking de volgende richtlijn aanhouden:

• 0 t/m 5 jaar: Volledig Casco autoverzekering (Allrisk)
• 6 t/m 10 jaar: WA + beperkt casco autoverzekering
• Ouder dan 10 jaar: WA (wettelijke aansprakelijkheid)

Autoverzekering

Door de verschillende vergelijkingssites is het tegenwoordig erg eenvoudig autoverzekeringen te vergelijken. Op bijvoorbeeld Verzekeringen.com kan eenvoudig een autoverzekering worden vergeleken op basis van dekking, premie en polisvoorwaarden.

In geval van schade

Naast een passende autoverzekering, kan ook overwegen worden om bepaalde kleine schades zelf te betalen. Het kan voordeliger zijn om schade zelf te laten repareren. Door schade te claimen, kom je namelijk een paar treden lager uit op de bonus/malusladder. Hierdoor verlies je noclaim-korting en stijgt de premie. Een kleine schade kan dus voordeliger zijn om zelf te betalen, dan een aantal jaar een verhoogde premie.

Prijs/kwaliteit

De premie van de autoverzekering wordt voor een groot deel bepaalt door de dekking van de verzekering, de regio waar je woont, kilometrage, het type auto en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Onderzoeken hebben eerder al aangetoond dat de prijsverschillen tussen autoverzekeringen met dezelfde dekking enorm groot zijn. Staar je niet blind op alleen de premie van de autoverzekering, maar kijk ook naar wat je krijgt voor je geld zoals: vervangend vervoer en kwaliteit en snelheid van schadeafhandeling.

Dubbele dekking

De aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten bij de autoverzekering kunnen er nog wel eens voor zorgen dat je dubbel verzekerd bent. De inzittendeverzekering wordt vaak afgesloten omdat men denkt dat passagiers in de auto niet verzekerd zijn, maar deze vallen al standaard onder de WA-dekking van de autoverzekering. Alleen de bestuurder valt hier niet onder. Daarnaast kan de rechtsbijstandverzekering ervoor zorgen dat je dubbele dekking hebt. Wanneer je een losse rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, kan daar namelijk ook verkeersdekking in zitten. Deze hoef je dan niet nog eens aanvullend af te sluiten bij de autoverzekering.

Aanbevolen berichten