Hoe verklein je de financiële risico´s als ondernemer?

Het lijdt geen twijfel dat het starten van een nieuw bedrijf financiële risico’s met zich meebrengt. Statistieken verschillen over het aantal bedrijven dat in de eerste twee jaar failliet gaat, maar het is duidelijk dat er meer bedrijven failliet gaan dan degenen die de eerste paar jaar overleven.

Als je een ondernemer bent die overweegt een nieuw bedrijf te starten, wat kun je dan doen om die kansen te verbeteren? Hoe kunnen ondernemers met name de financiële risico’s van een nieuw bedrijf verkleinen? Hier zijn enkele dingen die je kunt overwegen om de financiële risico’s te verminderen als je een nieuw bedrijf start.

Neem een arbeidsongeschiktheidsverzekering 

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp te nemen. Dat komt omdat je ook als ondernemer een risico loopt op ziek te worden. En in tegenstelling tot een werknemer val je niet terug op een werkgever of mutualiteit die je in die periode financieel ondersteunt. De oplossing? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering waarmee je jezelf verzekerd van inkomen op het moment dat je door een ongeval of ziekte niet meer kunt werken.

Ontwikkel een solide businessplan

Een van de eerste stappen om ondernemers te helpen de financiële risico’s van een nieuw bedrijf te verminderen, is het ontwikkelen van een businessplan. Voordat je met beide benen in het diepe springt, moet je weten hoeveel tijd en kapitaal je gaat investeren in je nieuwe bedrijf. Daarnaast moet er marktonderzoek worden gedaan. Dit geeft je een idee of je nieuwe bedrijf al dan niet een kans van slagen heeft of op een mislukking uitloopt.

Zet meer in op standaardisatie en kwaliteitscontrole

Beide dingen hebben hetzelfde doel gemeen: je productie gestroomlijnder en efficiënter maken. Al deze dingen hebben op hun beurt de bedrijfskosten drastisch verlaagd. Wel willen we het belang van kwaliteitscontrole in het bijzonder onder de aandacht brengen. Namelijk, het uitbrengen van gestandaardiseerde en kwalitatieve producten verbetert de klanttevredenheid drastisch en creëert merkvertrouwen dat niet kan worden nagebootst door middel van marketingcampagnes. Ook verbetert een hoge productie-efficiëntie de relatie tussen werkgever en werknemer en het moreel van het personeel, wat leidt tot een hogere productiviteit en betrokkenheid. Het is een win-winsituatie.

Verlaag het aantal leningen

Hoewel de meeste bedrijven hun activiteiten beginnen door middel van leningen en subsidies, zou het helpen als je met een zo laag mogelijk aantal leningen begint. Het moet echter nog steeds voldoende zijn om je startup van voldoende kapitaal en groeivooruitzichten te voorzien.

Het bedrag dat je moet lenen hangt af van je type bedrijf en je huidige financiële situatie. Maar je moet rekening houden met het bedrag, omdat zakelijke leningen veel ongunstige beperkingen en voorschriften met zich meebrengen. Deze omvatten strikte betalingsschema’s, hoge rentetarieven, verwerkingskosten en vervelende aanvraag processen. Sommige leningen vereisen ook een aanzienlijk onderpand als zekerheid. Een betere optie is misschien om aandeelhouders te zoeken die willen investeren in je start-up. 

Creëer een cashmanagementstrategie

Geld is zeer noodzakelijk voor elk bedrijf. Geen geld meer hebben betekent de permanente vernietiging van een bedrijf. Daarom is het essentieel om een ​​solide cash management strategie op te zetten.

Efficiënt cashmanagement kan niet alleen de risico’s aanzienlijk verminderen, maar kan ook processen stroomlijnen en downtime elimineren. Het geeft sneller toegang tot contant geld en vindingrijke bedrijfsgegevens, maakt oplossingen op maat mogelijk en detecteert geldverlies. 

Aanbevolen berichten