Hoe geld verdienen met You Tube?

Er zijn lijstjes bekend van mensen die elk jaar opnieuw tientallen miljoenen euro’s verdienen door het plaatsen van video’s op You Tube. Dat is voor veel mensen meteen het sein om ook maar te beginnen met het uploaden van video’s om zo ook miljoenen in de wacht te slepen. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Die miljoenen komen niet zomaar aanwaaien. Zorg dus maar dat je eerst nog wat geld in een ouwe sok hebt.

You Tube betaalt niet, geld afkomstig uit reclame opbrengsten

Het is overigens niet zo dat You Tube de sterren betaalt om video’s te plaatsen. De inkomsten komen volledig vanuit de advertenties die voor en tijdens de video’s getoond worden. Voor de goede orde; je moet wel echt heel erg veel kijkers hebben wil je fors geld verdienen aan You Tube. Dat is echter eerder uitzondering dan regel. Toch zijn er ook in ons land mensen die volledig en royaal leven van het op You Tube verdiende geld. Enzo Knol is er wellicht het grootste voorbeeld van, Knol’s eerste video liet zien hoe hij zijn arm brak. Daarmee was meteen de aandacht van de kijker getrokken.

Zet de functie ‘advertenties tonen’ aan

Het eerste wat je moet doen als je geld wilt verdienen met You Tube is de functie ‘advertenties tonen’ inschakelen. Je weet ongetwijfeld dat niet bij alle video’s op You Tube advertenties getoond worden. Dat heeft dus met het al dan niet inschakelen van deze functie te maken. Overigens worden er wel eisen gesteld. Je mag de functie niet zomaar inschakelen. Zo moeten de video’s de laatste twaalf maanden minimaal 4000 kijkuren hebben opgeleverd en moet je tenminste duizend abonnees hebben. Heb je dat? Dan kun je de functie inschakelen.

Inkomsten tussen de 30 eurocent en 4 euro per 1000 views

Het is geen geheim dat advertenties op You Tube gemiddeld tussen de 30 eurocent en 4 euro per 1000 views opleveren. De daadwerkelijke verdiensten zijn ook afhankelijk van het aantal kliks dat een advertentie oplevert. Het geld dat je op deze manier verdient, krijg je via Google Adsense uitbetaald. Dan dien je wel tenminste 70 euro verdiend te hebben. Dat betekent hard werken. Ben je een kleine You Tuber en krijg je slechts een euro per 1000 views, dan dien je dus 70.000 views te hebben voor er voor het eerst uitbetaald wordt. Heb je gemiddeld 100 per dag, dan ben je dus bijna twee jaar verder voor er uitbetaald wordt.

Melding als er een nieuwe video is

Ben jij echter in de gelukkige omstandigheid dat je miljoenen views hebt, dan kun je inderdaad prima geld verdienen. Overigens moeten volgens de regels de video’s volledig gemaakt zijn door jou en mag er zelfs geen achtergrondmuziekje van iemand anders te horen zijn. In de praktijk is het echter niet zo dat daar heel erg moeilijk over gedaan wordt. Als je kijkt naar die mensen die multimiljonair geworden zijn door het uploaden van You Tube video’s, dan valt op dat ze allemaal heel erg veel abonnees hebben. Heb je namelijk heel erg veel abonnees en breng je een nieuwe video uit, dan weet je vrijwel zeker dat die video’s automatisch door alle mensen met een abonnement bekeken worden. Ze krijgen in elk geval een melding dat er een nieuwe video beschikbaar is. En zo kun je automatisch zomaar veel geld verdienen, mits je dus maar voldoende abonnees hebt. Vergeet dan niet alvast een verzekering te regelen voor je nieuwe Tesla.

Unieke video’s die blijven boeien

De hamvraag is dus hoe je zoveel mogelijk abonnees aan je kunt binden. Dat is door in elk geval met iets nieuws en iets bijzonders te komen. Iets dat er nog niet is. Zoek een onderwerp dat de bezoekers ook blijft boeien. Zorg dus voor unieke filmpjes en trek de aandacht. Dan kan het uploaden van video’s op You Tube zomaar winstgevend zijn.

Aanbevolen berichten