Hoe financier je je tweedehands wagen?

Tweedehands auto’s kunnen je veel geld besparen ten opzichte van een nieuwe auto, maar als je je aankoop moet financieren, bespaar je misschien niet zoveel als op het eerste gezicht lijkt. Om te beginnen is de gemiddelde prijs van een gebruikte auto nog steeds erg hoog, veel hoger dan in pre-pandemische tijden. En de rentetarieven voor gebruikte auto’s kunnen het dubbele zijn van wat je zou betalen voor de financiering van een nieuwe auto, die vaak wordt gesubsidieerd door de fabrikant om duurdere nieuwe auto’s aantrekkelijker te maken. Nu de rentetarieven stijgen, kan een hogere rente je duizenden euro´s kosten.

Vermijd leningen voor lange termijn

Wanneer je een autolening aangaat wordt de hoogte van de rente voor een groot stuk bepaald door de duur van je lening. Wil je de lening afbetalen op vijf jaar, dan zal je meer betalen, dan wanneer je dit op twee jaar doet. Tracht er dus voor te zorgen dat je je lening op een korte termijn afbetaalt om de hoogte van de rente te beperken. 

Vergelijk banken

Vooraleer je een autolening aangaat kijk je best naar verschillende aanbieders. Misschien betaal je voor dezelfde duur en hetzelfde bedrag bij de ene bank een stuk minder dan bij een andere. Vergelijk dus autoleningen en kijk waar je de beste voorwaarden krijgt. Bij sommige banken kun je een voordelig tarief krijgen als je er ook je autoverzekering neemt. 

Gebruik eigen middelen

Beperk het bedrag dat je wil lenen door zoveel mogelijk van je spaargeld in de aankoop van je tweedehands wagen te investeren. Hoe meer spaargeld je gebruikt voor de aankoop van je tweedehands auto, hoe goedkoper de lening wordt. Lenen kost immers ook geld, en hoe groter de som dat je leent, hoe groter het bedrag van de interesten wordt. 

Beperk het aankoopbedrag

Is de auto te duur en kan je niet anders dan lenen? Misschien moet je dan op zoek gaan naar een goedkopere wagen. Kijk of de toyota aygo op Gaspedaal.nl niet iets voor jou is. Deze wagen kan je al voor een aantrekkelijk bedrag kopen waardoor je wellicht niet veel geld moet lenen om je aankoop te financieren. De beste manier om je tweedehands auto makkelijk te financieren is immers door ervoor te zorgen dat je aankoopprijs niet te hoog ligt. Als je kan vermijden om te lenen, is dat vaak het beste. Met een Toyota Aygo heb je al een betrouwbare wagen voor de komende jaren. 

Aanbevolen berichten