Een onderneming starten met weinig budget: zo doe je dat

Je hebt een ontzettend leuk idee om een eigen onderneming te beginnen. Misschien wil je een webshop voor unieke mannentruien beginnen, sieraden verkopen of juist gepersonaliseerde producten verkopen. Wat het idee ook is: je hebt een budget nodig. Toch is een groot budget niet nodig om te kunnen beginnen met je onderneming. Een onderneming kun je ook prima starten met weinig budget. Hoe je dat doet, vertellen we je in deze blog.

Inkoop

Als je een onderneming begint waarbij je producten gaat verkopen, is het belangrijk dat je ook producten hebt om te verkopen. Klinkt logisch, maar het inkopen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Welke aantallen heb je nodig en hoe groot moet het assortiment zijn waarmee je van start gaat? Je kunt beter klein beginnen en op den duur uitbreiden. Hiermee blijf je niet met onnodige voorraden zitten.

Hulp van familie en vrienden

Familie en vrienden zijn waarschijnlijk razend enthousiast over je nieuwe onderneming. Ze staan met veel enthousiasme voor je klaar en willen je ook graag helpen. Maak daar gebruik van! Misschien heb je een goede vriend of vriendin die model wil staan voor je producten. Of misschien is er een neef of tante die je graag helpt bij het inpakken van de orders. Hiermee bespaar je kosten en kun je in het begin goed op weg geholpen worden.

Webshop

Als je producten gaat verkopen, is een webshop van belang. Toch is het niet altijd nodig om van start te gaan met een webshop. Veel beginnende ondernemers kiezen er namelijk voor om hun producten te promoten via social media, denk aan Facebook en Instagram. Door middel van privéberichten kunnen klanten een bestelling plaatsen. Wil je wel beginnen met een webshop? Zorg er dan voor dat klanten veilig kunnen bestellen, maar creëer ook duidelijke productfoto’s en omschrijvingen.

Magazijn of thuis?

Om kosten te besparen, kun je de keuze maken om niet direct een magazijn of kantoorruimte te huren. Je kunt ook, als je de ruimte hebt, een kamer in je eigen huis inrichten als klein magazijn. Hiermee bespaar je kosten voor de huur, waardoor je bij de start van je onderneming de uitgaven een andere bestemming kunt geven.

Stellingen gebruiken

De opslag van je producten moet goed en overzichtelijk zijn. Ongeacht hoe groot je assortiment is, het is belangrijk dat je bestellingen makkelijk kunt inpakken en al handig geordend zijn. Met stellingen zorg je voor veel overzicht en ruimte. Wil je besparen in de kosten? Kies dan voor gebruikte legbordstellingen. Deze stellingen kun je namelijk ook makkelijk uitbreiden.

Aanbevolen berichten