Dingen die je moet weten voordat je een oplaadstation koopt

Nieuwere elektrische auto’s zijn uitgerust met snellere oplaadtechnologie, dit is natuurlijk geweldig nieuws als je een elektrisch voertuig rijdt. Maar dit betekent ook dat nieuwe elektrische autobezitters een laadstation zullen moeten kopen om hun auto thuis of op het werk op te laden. Hoewel er veel opties zijn, kan de aankoop van de juiste lader een uitdaging zijn. Een laadstation lijkt misschien een grote investering, maar gezien ze nu je primaire vorm van vervoer zullen zijn, is het zeker de moeite waard om te onderzoek te doen voordat je de sprong voor een elektrische auto waagt. Om je te helpen met het onderzoek, hebben wij een aantal tips samengesteld die je moet weten voordat je een laadstation voor aan huis koopt.

Hoeveel kosten oplaadstations?

Laadstations kunnen variëren in prijs van 400 euro tot meer dan 1000 euro. De gemiddelde prijs voor de meeste oplaadstations thuis is echter 700 euro tot 800 euro. De kosten laadpaal hangt af van een aantal factoren, zoals het type oplader en bijvoorbeeld hoeveel poorten er zijn. Afhankelijk van jouw oplaadbehoeften kan de prijs van het oplaadstation variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro.

Welk type laadstation moet je kopen?

Er zijn twee soorten laadstations die je kunt kopen. Een aan de muur gemonteerde oplaadstation is perfect als je een parkeerplaats buiten hebt. Aan de muur gemonteerde oplaadstations zijn gemakkelijker te installeren, en ze vereisen geen betonnen vloer om te werken. Aan de muur gemonteerde oplaadstations zijn ook minder duur dan oplaadstations in garages.  

Daarnaast zijn er ook garage laadstations. Garage laadstations zijn perfect voor overdekte parkeerplaatsen.

Waar moet je op letten als je een laadpaal koopt?

Het aantal poorten op een laadstation zal bepalen hoeveel voertuigen je tegelijkertijd kunt opladen. Daarnaast is ook het type lader van belang. Het type lader dat je kiest zal afhangen van het merk en model van het voertuig. Met de lader kunt je de stekker in de elektrische auto steken en beginnen met laden. De hoeveelheid stroom die het laadstation kan leveren is ook van groot belang. Je zult er zeker van willen zijn dat het laadstation genoeg stroom kan leveren om de auto op te laden. Als je een laadpaal thuis aanschaft, vergeet dan niet om er een met garantie te nemen. Op die manier kunt u, als er iets stuk gaat of niet goed werkt, het laten repareren zonder weer veel kosten te maken.

Aanbevolen berichten