Besparen op internet en tv: hoe pak je dat aan?

In het afgelopen jaar is het pijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk het is om te besparen op de vaste lasten. De inflatie is momenteel torenhoog en de koopkracht lijkt met de dag af te nemen. Het is dan ook prettig om te weten dat je op sommige kosten relatief eenvoudig kunt besparen. Zo ook als het gaat om het internet en tv abonnement. Maar hoe pak je dat precies aan? Is het noodzakelijk om over te stappen op een andere provider? Kan je wellicht je pakket aanpakken? In dit artikel bespreken we de meest handige tips om snel veel geld te besparen.

Heb je tv echt nodig in je pakket?

Allereerst is het belangrijk om goed te kijken naar de inhoud van je huidige abonnement. Betaal je nu bijvoorbeeld voor tv en internet? Dan is het wellicht mogelijk om over te stappen op enkel een internet abonnement. Tegenwoordig wordt er nou eenmaal veel minder linear televisie gekeken. Veel gebeurt via zogenaamde streamingdiensten. Daardoor kan je veel besparen door gewone tv buiten je pakket te houden.

Heb je nog altijd een pakket voor tv, internet en bellen? Dan zou je het telefoonabonnement wellicht kunnen weghalen. Er zijn nog maar weinig mensen die echt via een vaste telefoon bellen. Zeker niet als het gaat om de generatie tot 40 á 50 jaar.

Bekijk goed wat je echt nodig hebt en gebruikt en betaal enkel voor hetgeen waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt. Zo voorkom je dat je straks enorm veel geld moet betalen voor dingen waar je toch niets mee doet.

Stap over op een andere provider

Het blijft verstandig om elk jaar internet abonnementen te vergelijken. Er kunnen flinke verschillen zijn in zowel de tarieven als de algemene voorwaarden. Kies voor een provider die niet alleen bij jouw wensen aansluit, maar ook verreweg de meest gunstige voorwaarden en tarieven hanteert. Gelukkig hoef je dit niet zelf uit te zoeken. Je kunt online heel eenvoudig een zogenaamde vergelijker invullen. Hiermee zie je direct welke provider het voordeligst is. Op basis van enkele persoonlijke vragen zorgt de vergelijker ervoor dat het abonnement ook echt aansluit op jouw wensen. Het enige wat jou te doen staat is overstappen.

Onderhandelen met de huidige provider

Zit je al jaren bij dezelfde provider? Maar merk je dat je je huidige abonnement ontgroeid bent? Bijvoorbeeld omdat de kinderen ouder worden of omdat je meer vanuit huis bent gaan werken? Dan denk je er misschien over om over te stappen naar een andere provider. Toch is dat niet altijd wenselijk als je tevreden bent over je huidige provider. Daarom kan het ook slim zijn om de onderhandeling aan te gaan met je eigen provider. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Schroom je dan ook zeker niet om de telefoon op te pakken en een belletje te plegen. De provider wil er meestal alles aan doen om jou te behouden. Doe hier je voordeel mee. 

Aanbevolen berichten