De voordelen van een Sim Only abonnement

Vrijwel iedereen heeft een abonnement bij zijn of haar smartphone. Met dit abonnement ben je immers te allen tijde bereikbaar voor vrienden en familie. Het zorgt ervoor dat je jouw sociale media bij kunt houden, dat je kunt bellen en berichten kunt versturen indien nodig. Hoewel veel mensen kiezen voor een abonnement met een nieuwe telefoon, bestaat er ook de optie om een Sim Only abonnement aan te gaan. Dit abonnement komt zonder telefoon, waardoor je weer geheel nieuwe mogelijkheden krijgt. Maar wat zijn dan de voordelen van dit abonnement? De belangrijkste voordelen staan hieronder vermeld. 

Een Sim Only abonnement is goedkoop 

Het grootste voordeel van een Sim Only is dat deze jou lage maandlasten geeft. Je betaalt in dit geval namelijk alleen voor het abonnement dat je afgesloten hebt en hebt geen extra bedrag voor jouw telefoon. Dit kan vooral een goed idee zijn als jouw telefoon nog niet aan vervanging toe is. Het maakt daarbij niet uit wat de samenstelling van jouw abonnement is. Jij zorgt ervoor dat je voor enkele euro’s per maand al een goed abonnement in handen hebt en je voor iedereen bereikbaar blijft. Jouw vaste lasten kunnen dus aanzienlijk naar beneden gaan. 

Helemaal naar wens samen te stellen 

Een ander voordeel van een Sim Only abonnement is dat je hierbij veel mogelijkheden hebt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voor veel belminuten te kiezen met een lage databundel. Ook kun je voor onbeperkt internet kiezen als je voornamelijk online met mensen praat en bereikbaar moet zijn. Je stelt jouw volledige bundel zelf samen, waardoor je de kosten ook weer zelf in de hand houdt. Tussendoor is er ook vaak de mogelijkheid om de bundel aan te passen, zodat je nooit data tekort komt of niemand meer kunt bellen. Zo pas je jouw abonnement volledig aan jouw wensen aan. 

Jouw vertrouwde telefoon blijven gebruiken 

Met een Sim Only hoef je ook niet te wennen aan een nieuwe telefoon. Als jouw telefoon nog goed genoeg is voor een nieuwe ronde, kun je deze immers nog blijven gebruiken. Dit zorgt er ook voor dat je niet hoeft te wennen aan jouw nieuwe smartphone. De nieuwere modellen kennen bijvoorbeeld bepaalde nieuwe functies of hebben de knoppen op een andere plek zitten. Jouw vertrouwde telefoon kan jou dan helpen om toch alles uit te voeren. Vooral als je de updates nog uit kunt voeren, is een nieuwe telefoon nog niet nodig. Jij kunt dan zelf bepalen wanneer je jouw smartphone vervangt met een nieuwer model. 

Geen BKR registratie achter jouw naam

Een laatste voordeel is dat je met een Sim Only abonnement geen BKR registratie hebt. Wanneer je een abonnement met telefoon aangaat, betaal je immers ook voor deze telefoon, wat een BKR registratie oplevert. Hoewel deze registratie niet altijd problemen oplevert bij het aanvragen van een lening of hypotheek, staat deze wel op jouw naam en kunnen er partijen zijn die er iets over zeggen. Dankzij de Sim Only abonnementen heb je dus ook deze vrijheid en sta je niet geregistreerd met een schuld achter jouw naam.

Aanbevolen berichten