De voordelen van oud goud verkopen

Ben je in het bezit van oud goud? Dan vraag jij je misschien af wat je hiermee moet doen. Een sieraad kun je zelf dragen, maar met gouden munten kun niet bijzonder veel. Ze fungeren namelijk niet meer als betaalmiddel, waardoor ze bij de meeste mensen in de kast liggen. Hierdoor vergeet je mogelijk snel dat je in het bezit bent van oud goud. In dat geval kun je overwegen om het te verkopen. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan oud goud verkopen. In deze tekst vertellen we je meer over deze voordelen.

Het levert je een leuk geldbedrag op

Laten we direct maar beginnen met het grootste voordeel van oud goud verkopen: het levert je geld op. Dit is niet het geval als je het goud in de kast laat liggen. Omdat het oud goud betreft, levert het je mogelijk zelfs een leuk geldbedrag op. Met de opbrengst kun je misschien wel op vakantie of de verbouwing van jouw woning financieren. Hoeveel je krijgt voor oud goud hangt af van een aantal factoren. Allereerst speelt de goudprijs een belangrijke rol. Als de koers gunstig is, houd je meer over aan de verkoop van oud goud. Daarnaast speelt het gewicht van het goud een rol. Hoe meer het goud weegt dat jij bezit, des te groter de opbrengst.

Oud goud kan verzamelwaarde hebben

Heb je nog niet eerder goud verkocht? Dan denk je misschien dat er alleen naar de goudprijs gekeken wordt om de prijs te bepalen. Deze prijs wordt inderdaad vaak als uitgangspunt genomen, maar bij oud goud wordt hier niet alleen maar naar gekeken. Oud goud kan namelijk verzamelwaarde hebben. Wanneer er sprake is van verzamelwaarde, kan de verkoop van oud goud je aanzienlijk meer opleveren.

Als je oud goud wilt verkopen, ben je vast benieuwd of er sprake is van verzamelwaarde. Helaas is dit niet iets wat je zelf kunt achterhalen. Hiervoor moet je namelijk over de benodigde kennis van goud beschikken. Daarom is het niet verstandig om zelf de waarde van oud goud te bepalen. Neem jouw goud liever mee naar een goudexpert. Zo’n expert ziet binnen de kortste keren of er sprake is van verzamelwaarde. Bovendien kan hij een goede indicatie van de prijs maken. Wil je jouw goud laten taxeren door een professional? Neem jouw goud hier dan het liefst mee naartoe. Soms word je gevraagd jouw goud op te sturen voor een taxatie, maar dit raden wij je ten zeerste af.

Goud verkopen voor een eerlijke prijs

Wanneer je oud goud hebt laten taxeren, weet je voor hoeveel je het ongeveer kunt verkopen. Je kunt vervolgens zelf op zoek gaan naar een koper. Wanneer je voor deze aanpak kiest, moet je niet verwachten dat je een eerlijke prijs voor jouw goud krijgt. Wil je dit wel? Verkoop oud goud dan aan Goudwisselkantoor. Wanneer je jouw goud hier ook laat taxeren, brengen zij na de taxatie een bod uit. Dit betreft een vrijblijvend bod, waardoor je nergens aan vastzit. Ga je in op het voorstel? Dan betalen zij jou bovendien direct contant uit. Je kunt het bedrag ook over laten maken.

Aanbevolen berichten