Alles over een carrière als data analist

Steeds meer mensen besluiten om een carrière als data analist aan te gaan. Dit is ook zeker geen rare keuze. Een analist van data verdient namelijk aardig wat en het is vrij makkelijk om aan een baan met deze functie te komen. Wil jij graag meer weten over een baan als deze soort analist? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. Je leert hier onder andere hoeveel een analist van data verdient, hoe je het makkelijkste begint met deze functie en wat deze functie precies inhoudt. Op deze manier bepaal je eenvoudig of een carrière in deze sector bij je past.

Wat doet een data analist?

De functie van data analist is vrij eenvoudig uit te leggen. Zoals de naam al doet vermoeden, is het jouw taak om data te analyseren. Dit kan bijvoorbeeld op basis van trends of patronen die je in de data aantreft. Je slaat dan deze data op in een database, zodat je er later nog eens naar terug kunt kijken. In sommige gevallen is het mogelijk dat je data die je hebt verzameld moet visualiseren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een grafiek of tabel zijn.

Hoe word je een data analist?

Om een data analist te worden, moet je vooral goed zijn in wiskunde en statistiek. Daarnaast is het ook belangrijk dat je bekend bent met verschillende soorten softwarepakketten die je kunt gebruiken voor de data-analyse. Als je deze twee dingen onder de knie hebt, kun je aan de slag met een baan als data analist.

Wat verdient een data analist?

Een data analist in Nederland verdient ongeveer 3000 tot 4000 euro per maand. Dit is een bruto maandsalaris en is dus inclusief vakantiegeld en eventuele toeslagen. Het exacte bedrag dat je verdient, hangt af van verschillende factoren. Zo maakt het bijvoorbeeld uit of je in loondienst werkt of dat je als zelfstandige aan de slag gaat. Daarnaast speelt ook je ervaring een rol in het salaris dat je verdient. Hoe meer ervaring je hebt, des te meer je verdient.

Al met al beschik je na het grondig doornemen van deze blog over voldoende informatie om te bepalen of een data analist worden wat voor je is. Ben jij enthousiast over deze functie. Ga dan zeker de uitdaging aan. Wij wensen je alvast veel succes hiermee.

Aanbevolen berichten