Bijna gratis 2 miljard overboeken?

Tegenwoordig worden betalingen bijna altijd online gedaan. Waar we voorheen nog veel met contact geld betaalde, wordt tegenwoordig steeds vaker alles gepind. Niet gek natuurlijk, aangezien dit een zeer veilige manier van betalen is. Je hoeft niet bang te zijn dat je geld gestolen wordt als je over straat loopt en je kunt het niet kwijt raken. Toch zijn er wel nadelen aan het hebben van geld op de bank. De bank kan namelijk failliet gaan, je bankrekening kan gehackt worden door bijvoorbeeld phishing en je betaald altijd geld aan de bank voor de rekening. Gelukkig is hier een nieuwe manier voor. Namelijk cryptovaluta. Deze online valuta maakt het mogelijk om bijna gratis geld over te boeken, zo schrijft crypto-insiders.nl

De voordelen van cryptovaluta

Zoals vermeld door crypto-insiders, kan het overboeken van geld via crypto bijna gratis worden. Waar je bij de bank nog gemakkelijk in procenten moet betalen voor de transactie, is dit bij cryptovaluta anders geregeld. Je betaalt hier namelijk voor het minen van een block. Dit is een substantieel lager bedrag dan je procentueel gaat betalen. Hierdoor kan een verzending van bijna 2 miljard dollar aan bitcoin, maar enkele euro’s kosten. Vervolgens heb je je eigen cryptovaluta op je eigen wallet staan. Hierdoor hoef je geen rente te betalen aan de bank en kan je ze ook niet kwijtraken als de bank failliet gaat. Wil je gaan handelen in cryptovaluta? Dan kun je daar veel geld mee verdienen. Hierdoor ga je het Crypto nieuws natuurlijk erg goed volgen om de laatste ontwikkelingen mee te krijgen. 

Zijn er ook nadelen aan crypto?

Aan alle voordelen zitten natuurlijk ook nadelen verbonden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat als je veel crypto bezit, je deze ook veilig op wilt slaan. Je kunt ervoor kiezen om een USB-stick thuis op te bergen, maar als dit veel waard is, kan dit eng zijn. Je gaat natuurlijk ook niet 2 miljoen aan contact geld onder je bed leggen. Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor. Zo kun je een kluis huren bij De Nederlandse Kluis. Hier kun je je cryptovaluta gemakkelijk opbergen zodat niemand erbij kan. Als de waarde eenmaal genoeg is gestegen, kun je ervoor kiezen om ze te verkopen.

Belasting betalen over cryptovaluta

Belasting wordt in Nederland in euro’s betaald en berekent. Hierdoor moet je ook je cryptovaluta aangeven aan de belastingdienst. Heb je veel winst gemaakt op je cryptovaluta, omdat deze in waarde zijn gestegen? Dan moet je hier belasting over betalen. Doe je dit niet, kun je hier grote boetes voor krijgen!

Aanbevolen berichten