Betaal op een veilige manier met prepaid credit cards

Niet iedereen heeft een kredietkaart in zijn of haar bezit. Daardoor is het soms lastig om bepaalde zaken online te kunnen bestellen. Zeker webshops waarvan het hoofdkantoor in het buitenland gevestigd is, aanvaarden vaak enkel krediet kaarten en geen debet kaarten. Om te vermijden dat je een kaart van iemand uit je omgeving moet lenen, kan je nu ook gebruik maken van een prepaid credit card.

 Verschillende soorten prepaid krediet kaarten

Er bestaan verschillende soorten krediet kaarten die je moet opwaarderen voor gebruik. Dit is een van de grootste voordelen van een prepaid kaart. Je hoeft het namelijk niet te koppelen aan een bestaande bankrekening waaraan je persoonlijke informatie gelinkt is. 

Een eerste mogelijkheid is een Transcash ticket. Wanneer het tegoed op je Transcash ticket op is, kan je dit gewoon terug herladen aan de hand van een Transcash voucher. Belangrijk om te weten is dat je een opwaardeercode enkel kan gebruiken als je een Transcash Mastercard hebt. In Nederland en België is Transcash nog niet echt bekend waardoor er momenteel nog niet veel informatie over te vinden is.

Een tweede mogelijkheid is een Neosurf ticket. Het Neosurf ticket is te vergelijken met een tegoedbon waarop je een bepaald bedrag kan plaatsen. Het tegoed is onbeperkt geldig en kan ook overgezet worden naar een ander Neosurf ticket wanneer je er verschillende hebt. Hou er rekening mee dat er zes maanden na het laatste gebruik, of een jaar na aankoop, maandelijks twee euro kosten van de kaart wordt afgeschreven. 

Een paysafecard is een derde optie als vervanging van een klassieke credit card. Een nadeel van een paysafecard is dat je het bedrag waarmee je de kaart wil opwaarderen niet volledig zelf kan kiezen. Je hebt namelijk enkel keuze tussen 10, 25, 50 of 100 euro. Een voordeel van een Paysafe kopen is dat het heel eenvoudig kan gebruikt worden als cadeaukaart doordat het in heel veel online en offline winkels gebruikt kan worden. 

Voordelen van prepaid krediet kaarten

Zoals hierboven al is vermeld, is een van de grootste voordelen van een prepaid krediet kaart dat je geen bestaande bankrekening moet koppelen. Je hoeft dus nergens persoonlijke informatie achter te laten waardoor je betalingen volledig anoniem zijn. Een ander voordeel is dat het geld dat je op je prepaid kaart stort, meteen op je kaart staat.

Een derde voordeel is dat je enkel het bedrag kan spenderen dat je op je kaart hebt gezet. Hierdoor kan je balans niet onder nul gaan en kan je geen schulden creëren.

Aanbevolen berichten