Besparen op Usenet?

Usenet, ook wel bekend  als het eerste sociale netwerk wat los staat het internet/ het World Wide Web. Wat voor sommigen niet bekend is, is dat internet veel meer is dan alleen het World Wide Web. Nog voordat de bekende browsers er waren om webpagina’s te bekijken, was Usenet er. Usenet is een netwerk wat dient als ontmoetingsplaats op servers waar informatie kan worden uitgewisseld. Dit Usenet is gebruikt om nieuwsgroepen te creëren, dit groeide al snel uit tot een populaire communicatievorm onder de eerste internetgebruikers. 

Hoe werkt Usenet?

Usenet is een gedecentraliseerd netwerk, er is dus niet 1 grote server waarop alle gebruikers inloggen. Dit netwerk van nieuwsgroepen bestaat eigenlijk uit allemaal servers wereldwijd die met elkaar samenwerken. Dit netwerk wordt voornamelijk gebruikt om bestanden en teksten te kunnen uitwisselen door gebruikers onderling. Dit gebeurd in de nieuwsgroepen die ongeveer hetzelfde functioneren als een forum. 

Deze nieuwsgroepen hebben elk andere onderwerpen waarin gebruikers met elkaar communiceren en discussiëren. Vroeger was dit de plek om met elkaar over van alles te praten, omdat er zelfs duizenden van deze groepen zijn, is er voor vrijwel iedereen een passend onderwerp om over te praten. Zo kun je bijvoorbeeld ook praten over besparen door middel van abonnementen opzeggen.

Snelheid van het Usenet

Iets wat erg belangrijk is bij gebruik van het Usenet is de snelheid van de aanbieder. Deze snelheid is bij elke aanbieder weer anders. Het is daarom verstandig om verschillende Usenet providers met elkaar te vergelijken, zodat je zeker de juiste keuze maakt. Misschien kan je wel beter Eweka opzeggen en kiezen voor een andere provider met een hogere snelheid. Zeker wanneer je gebruikmaakt van de NNTP-server van je aanbieder, dan is de snelheid belangrijk. Niet alleen de snelheid van de provider is ook van belang, maar het is ook goed om te kijken naar de downloadlimiet. 

Een bekende Usenet aanbieder in Nederland is Eweka. Deze wordt over het algemeen erg goed beoordeeld. Eweka heeft 2 verschillende abonnementen, misschien is het voor jou wel verstandig om deze te vergelijken. Het high speed abonnement heeft 50 verbindingen, een snelheid van maarliefst 999 Mbit en een retentie van 4600 dagen. Voor dit abonnement betaal je €7,00. Het Prepaid abonnement heeft slecht 8 verbindingen en een snelheid van 50 Mbit. Dit abonnement heeft een retentie van 4600 dagen en hiervoor betaal je €7,50. Misschien wil je wel je Eweka opzeggen, of overstappen op een andere goedkopere provider. 

Providers

Eweka is natuurlijk niet de enige Usenet provider waar je voor kunt kiezen. Er zijn nog veel meer Usenet providers, ieder met hun eigen voordelen. Zo zie je dat veel andere providers geen maximale snelheid & extra’s hebben ingesteld. Daarnaast bieden providers zoals Newshosting en UsenetServer ook nog gratis VPN aan om gebruik van te maken. Dit maakt het voor andere partijen lastiger om jou te tracken en data over jou te verzamelen. Verder zitten er geen hele grote verschillen tussen de grote Usenet providers. Maak je geen gebruik meer van het Usenet of wil je graag geld besparen, dan is het een goede optie om te kiezen voor abonnementen opzeggen, of eventueel overstappen naar een goedkopere provider. 

Aanbevolen berichten